De samler de originale medlemmene av Sandnes Storband

JAZZKAMERATER: Hans I. Abrahamsen, Svein Westlye, Audun M. Wigestrand og Steinar Gramstad er klare til å samle originalbesetningen fra Sandnes Storband til en jazzkveld for historiebøkene. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Samtlige medlemmer fra det originale Sandnes Storband sa ja uten å nøle da Svein Westlye tok ringerunden for å samle gjengen til en jazzkveld for historiebøkene.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 12.10.2018 kl 14:26

2. november på Sandnes Brygge børster originalbesetningen av Sandnes Storband støv av instrumenter og noter og inviterer til en jazzkveld som kommer til å bli husket i lang tid.

Sandnes Storband så dagens lys i 1986. Men gjennom årenes løp har én etter én av de 18 medlemmene fra originalbesetningen falt fra til fordel for småbarnsfamilieliv, jobber og annet.

– Selv gav jeg meg i 2010, men har kjent på savnet etter kameratskapet og den gode stemningen, sier Svein Svein Westlye.

– Men så har jeg gjennom årene snakket mye med Kåre Andreas Folkvord, som også var en del av storbandet fra starten av, om gode minner fra tiden i Sandnes Storband. Vi savnet begge det sosiale og har blant annet snakket om mulighetene for en gjenforening. Så ble det til at jeg tok fram telefonen og ringte én etter én for å høre om noen kunne tenke seg å være med på en reunion, legger han til.

Kameratskap

Det viste seg raskt at langt flere enn Westlye kjente på det samme savnet. Alle som én sa ja til å blåse nytt liv i storbandet som Westlye med glimt i øyet omtaler det hele som «Sandnes Storband revival».

– Sandnes Storband har levd videre og gjort mange opptredener, noe de fremdeles gjør. Derfor er det gjerne ryddig å kalle gjenforeningen av originalbesetningen for «Sandnes Storband revival», sier han.

Steinar Gramstad forteller at han har savnet kameratgjengen i tiden etter han selv forsvant ut fra Sandnes Storband.

Det samme har Hans I. Abrahamsen som gleder seg stort til å gjenforenes med gamle storbandvenner.

– Vi har stor bredde innenfor musikkfeltet. Miljøet i et storband er fantastisk, mye på grunn av det gode kameratskapet og energien. Det er rett og slett kjekt å både øve og spille, sier Abrahamsen.

– Jeg kjente også på et savn og syntes sammenkomsten hørtes spennende ut da Svein ringte, legger Audun M. Wigestrand til.

Han skal lede troppene trygt gjennom jazzkvelden på Sandnes Brygge som spillende musikalsk leder 2. november.

Sosialt

Da Sandnes Storband startet opp i 1986, fantes det ingen storband i Sandnes. Riktig nok var det flere aktive storband i flere av våre nabobyer.

Flere av medlemmene som utgjorde originalbesetningen kom fra skolekorps. Og like viktig som det musikalske, var den sosiale biten med kaffe og den gode drøsen.

I 2001 gav Sandnes Storband også ut CD. Platen fikk tittelen «Jazzbilder» og var et samspill mellom billedkunstner Stanley Stornes og Sandnes Storband.

Om gjengen, som nå gjenforenes til en helaftens jazzkveld på Sandnes Brygge, kommer til å følge opp CD-en fra 2001 er noe uvisst. Men lysten til å gjenoppta spillingen er definitivt til stede.

– Ja, vi kommer vel til å fortsette med noen spillejobber her og der. Ikke sant? spør Svein Westlye til anerkjennende nikk fra Steinar Gramstad, Hans I. Abrahamsen og Audun M. Wigestrand.

Billettsalget til gjenforeningskvelden er godt i gang, forteller Westlye, som opplyser at billettene selges på Sandnes Brygge.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...