Den ene av to elever er utskrevet fra sykehus

SAMLING: Jørgen Slyk forteller at den ene av to elever som ble sendt til sykehus ble utskrevet. Tilstanden til en 12 år gammel jente er alvorlig, men stabil. Foto: Frode Olsen

Den ene av de to Bogfjell-elevene som ble sendt til sykehus etter bussulykken fredag ettermiddag, er skrevet ut fra sykehuset i Kristiansand. Det forteller rektor, Jørgen Slyk.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 21.10.2018 kl 01:08

Rektor Jørgen Slyk ved Bogafjell skole informerer lørdag ettermiddag om at tilstanden til den ene eleven som ble fraktet til sykehuset etter bussulykken i Lyngdal, er av slik karakter at vedkommende er utskrevet fra sykehus.

– Vi få opplysningner som sier at tilstanden til den andre 12 år gamle jenta er alvorlig, men stabil. Av respekt for elev og foresatte ønsker vi ikke å si så mye mer, men tilstanden tyder på at dette mest trolig vil gå bra med medisinsk oppfølging og med tiden til hjelp, sier Slyk.

Ringte fra ulykkesbussen

Ingenting er selvsagt bedre enn det. Den dramatiske hendelsen hvor 40 elever og tre lærere ble utsatt for en ulykke, setter selvsagt preg på et skolemiljø og kommunen forøvrig. Elevene som var på vei tilbake fra leirskole i Mandal, kjørte hjemover til Sandnes i to busser da ulykken oppsto.

– Det var slik at den ene bussen kjørte med noen minutters forsprang på den andre. Det betyr at elevene i bussen bak ikke var vitne til ulykken. De som satt i bussen bak ble oppringt av dem i ulykkesbussen, slik at de visste at krasj hadde inntruffet, sier rektor.

Han forteller at ulykkessjåføren, som også ble sendt til sykehus etter ulykken, skal avhøres av politiet på lørdag eller søndag.

– Så langt vet vi ikke hva som er årsaken til at bussen først kom over i motsatt kjørebane, for så å kollidere med autovernet etter forsøk på å rette opp bussen. Etterforskningen overlater vi selvsagt til politiet og granskningskomiteen, sier Slyk.

Da de involverte elevene etter hvert kom hjem til Bogafjell fredag kveld, ble de tilbudt psykososial hjelp fra kommunens eget team. Kommunelege Hans Petter Torvik var også til stede på skolen.

– De fleste elevene og foresatte valgte etter en halvtimes tid å reise hjem til seg og sitt. Det var en rolig og avslappet tone på skolen, sier rektor.

Samling lørdag

Lørdag formiddag åpnet skolen igjen dørene for elever, lærere og forestatte. Da kunne dem med behov møte opp for å få assistanse, og for siste nytt om ulykken.

– Vi informerer alle sammen så godt vi kan, og tilbudet om hjelp er åpent for alle. Når det gjelder lærerne i bussene, så vil de få tilbud om oppfølging av bedriftshelsetjenesten allerede på mandag, sier Jørgen Slyk.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TILBUD: Flere benyttet seg av tilbudet på Bogafjell skole lørdag. Foto: Frode Olsen

Administrerende direktør i Rogaland Taxi, Svein Svimbil, har også vært opptatt av å stille seg og selskapet til rådighet. De var likevel ikke på skolen lørdag.

– Vi fant ut at det ikke var nødvendig. Rogaland Taxi er veldig opptatt av å gjøre alt det de kan til det beste for situasjonen. Selskapet er som oss andre, veldig leie for det som har inntruffet. Nå skal vi alle gjøre vårt for å bidra til best mulig utfall, sier Slyk.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...