– Den høyreekstreme aktiviteten i Sandnes har blitt mindre

Nye SOS Rasisme Stavanger aksjonerte på Ruten i helgen

PROTEST: Lørdag plasserte Nye SOS Rasisme Stavanger og Nina Narvestad dette banneret på Ruten.

Nye SOS Rasisme Stavanger mener de høyreekstreme i Sandnes-området har blitt svekket. Lørdag aksjonerte anitrasistene nok en gang i byen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 02.08.2017 kl 08:58

AKSJONERTE: Nye SOS Rasisme Stavanger hadde bannerdrop på Ruten i Sandnes i anledning Den nordiske motstandsbevegelsens marsjering i Kristiansand lørdag.

– Etter at nazistene fritt fikk lov til å marsjere i Kristiansand, er folk i sjokk og kan ikke tro det er mulig, sier Nina Narvestad og Kjæran Dahle i Nye SOS Rasisme Stavanger.

Bannerdrop

Nye SOS Rasismes motsvar denne helgen var altså et banner på Ruten med teksten «Knus nazismen».

– Det er trist at de ikke ble stanset i Kristiansand. Alle som gjør noe ulovlig blir stoppet. Derfor fikk de ikke slippe til i Fredriksatd, men i Kristiansand fikk de marsjere fritt. Trist, konkluderer Narvestad.

Ser en svekkelse

Antirasistene har vært synlige i Sandnes-området de siste årene, ikke minst på grunn av det såkalte Borgervernet Rogaland og Nordfronts aktivitet i kommunen. Nordfront-sympatisører har på sin side spredd flygeblader og hengt opp klistremerker i Sandnes.

Nye SOS Rasisme mener nå at den høyreekstreme aktiviteten i Sandnes har blitt mindre.

– Vi har sett få klistremerker og annen aktivitet lokalt i det siste. De direkte aksjonene vi har hatt i nabolagene til nazister har bidratt mye til at de er svekket. Det har blitt ubehagelig for dem å bli navngitt i nabolag og offentlig, og det må være ubehagelig å være nazist. Kun sånn kan vi få gjort noe med denne trusselen. Vi drar også systematisk ned klistremerker og oppfordrer alle som ser dem til å gjøre det samme, sier Narbestad og Dahle, og legger til:

– Det viser at antirasistiske aksjoner nytter.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...