– Den mest intense kampen jeg kan huske

Riska er et skikkelig cuplag. Her jubler de for scoring og det som nesten ble en cupskrell mot Bryne i fjor. Foto: Arkivfoto: Frode Olsen

Ti sekunder med ‘Vella-magi’ sendte Riska til 1. runde i NM, for tredje året på rad. Nå venter en ny folkefest på Riska - og mest sannsynlig et historisk møte med Viking.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Åkra Stadion | 5. april 2017 | Kl. 19:30
Åkra – Riska 0-1 (0-0), Vetle Myhre (71)

INNSENDT REFERAT: Nylig tilbakevendte Vetle (Vella) Myhre ble tungen på vektskålen i oppgjøret mellom forhåndsfavorittene i årets 4.div. avd. 2. Det var meldt 11 sekundmeter nordavind, men det var lagenes lyst på avansement til NM-runden som skulle prege oppgjøret mest. Begge lag gikk ut i hundre og la seg aldri nedpå før fløyta gikk etter 93 minutter. Begge lag hadde flust med sjanser, men det var først i motvinden i det 71. minutt, at Myhre kjemper til seg ballen på Åkras halvdel og lurer bort først én forsvarer, så én og to til – før han vender bort siste mann og på elegant vis lobber ballen over en eller meget god Åkrakeeper.

– Dette må være den mest intense kampen jeg kan huske. Derfor er det helt sinnsykt deilig å dra det hjem, sier en utmattet trener Simen Egeland etter kampen.

– Vi kan ikke huske å ha vandret så mye frem og tilbake på sidelinjen noen gang heller, supplerer makker Jarle Risa.

Trenerduoen har tatt nok et historisk steg med laget de overtok for 7 år siden. På de siste 5 oppgjørende står Riska med 4 seire og ett uavgjortresultat og bekreftet Riskakomplekset hos Karmøylaget. Seieren denne gangen smakte nok best av dem alle.

– Ja, spesielt nå, sier Egeland i det han oppdager at arbeid i Åkrafjordtunnelen sørger for at laget må vente én time på ferja og reise hjem uten mat og drikke.

– Det er stengt på både i kiosken og på den siste ferjeturen, konstaterer bussjåføren.

Utmattelsen til tross, nå venter ny folkefest på Riska. I 2015 fikk over 500 tilskuere oppleve at Sandnes Ulf måtte jobbe hardt for å hindre opphenting av 2-0 ledelsen i den ordinære NM-runden. Aldri har et Riskalag slått så godt fra seg, og bedre skulle det bli. Neste år var den berømte cupbomben nær ved å gå av på Riska Stadion, da Bryne kom på besøk. Riska snudde 0-1 til 2-1 ledelse i det 75. minuttet og mange øynet sensasjonen. To fatale dommeravgjørelser knuste imidlertid drømmen. Bryne scorte på to omdiskuterte frispark og avverget tidenes skrell på Riska. Nå håper klubben på balanse i motstander-regnskapet og besøk fra de mørkeblå.

– Vi hadde Sandnes Ulf først, så hadde vi Bryne. Nå er det på tide at vi får møte Viking, forteller seniorleder Eirik Arntsen, som allerede har vært i kontakt med NFF for å gjøre det klart at et historisk Vikingoppgjør nå er på sin plass.

Uansett hvem Riska møter, så vil det bli cupfest. Det ventes opp mot 700 tilskuere og hvis ordtaket slår til, så kan det være Viking som får en tidlig exit.

– Alle gode ting er tre, sier Egelend. Fysst tar me Viking, så reise me te Lerkendal i 2.runde, smiler han på vei ut av bussen og skynder seg hjem for å få noen fortjente timer med søvn.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...