Dagens gauk: Den nye bypresten digger Iron Maiden

NY BYPREST: Günther Theiss blir ny byprest etter Rune Skøyen i Sandnes. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Günther Theiss har samtlige av Iron Maidens plater i hus og svart belte i karate. Nå blir han ny byprest etter Rune Skøyen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 28.01.2018 kl 06:40

– Hva er det med byprestens rolle i bybildet som tiltrekker deg?
– Respekten som de viser for mennesker som strever med rus. Viljen deres til å involvere seg i rusmisbrukere sin livssituasjon. Og det troverdige vitnesbyrdet deres om nåden, kjærligheten og håpet som Jesus gir oss.

– Når starter du?
– Det er ikke avklart enda, men det blir en gang mellom begynnelsen av mars og midten av april.

– Hva blir dine nye arbeidsoppgaver som byprest?
– Oppsøkende virksomhet i rusmiljøet, samtaler, praktisk hjelp til mennesker med rusproblemer, og hverdagsmesser i Sandnes kirke onsdager klokken 14.

– Hvordan ser du fram til å jobbe med Øyvind Justnes Andersen og Ingeborg Erikstein Krager, som er de to andre byprestene?
– Øyvind jobbet jeg sammen med i Gand da jeg var ungdomsprest. Ingeborg ble jeg kjent med da vi begge var feltprester i Bardufoss i 1998. Det er fantastisk fine folk. Jeg er sikker på at vi kommer til å få det kjempegøy sammen på Byprest-kontoret i Oalsgata.

– Du jobber i dag som sokneprest i Gand menighet. Hvordan blir det å ta farvel med kollegaer og miljøet du er vant med å omgås?
– Staben i Gand er et svært trivelig arbeidsfellesskap, som jeg har fått alt for kort tid sammen med. Men jeg har tatt avskjed med gode stabsfellesskap før, og har erfart at livet går veldig fort videre, for både dem og meg.

– Har du lang arbeidserfaring innenfor kirken?
– Etter et feltprest-år i Bardufoss, var jeg ungdomsprest i Gand menighet i ti år. Deretter jobbet jeg sju år som misjonsrådgiver på Stavanger bispedømmekontor, før jeg begynte som sokneprest i Gand for to år siden.

– Du driver også med karate. Hvilken farge har du på beltet?
– Beltet er sort (shodan, altså 1. dan). Lura karateklubb driver tradisjonell shotokan-karate, og er hovedkvarter for JKA Norway, landets desidert største karateforbund. Det sier mye om kvaliteten på instruktørene våre. Vi har et fantastisk godt miljø i Lura karateklubb.

– Favorittområde i Sandnes?
– Det er vanskelig å velge, Sandnes har så mye å by på. Men det er klart, nærområdet der vi bor, med blant annet Gisketjern og Ormaskogen er et herlig område å ferdes i sammen med kona og barna når det er finvær.

– Har du et favorittord på sandnesdialekt?
– Det må være uttrykket «You`ll Never Walk Alone». Det er like vakkert på alle dialekter.

– Hva vet få eller ingen om deg?
– I min ungdomstid, da jeg kom inn i det kristne ungdomsmiljøet, var det fyfy å høre på heavy metal. Hele vinylsamlingen min, med blant andre Iron Maiden, Judas Priest og Ozzy Osborne, ble regelrett knust i stykker. Men i voksen alder ser jeg litt annerledes på dette. Nå står alle de 16 platene som Iron Maiden har gitt ut kronologisk linet opp i CD-hyllen. Det er deilig, deilig musikk.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...