Sandnesposten A/S

Den utfordrende ventesesongen

SKEPTIKERE: Mange frykter at Sandnes Ulf skal rykke ned til 2. divisjon før de flytter inn på ØsterHus Arena. Bildet av det nye stadionanlegget er tatt 25. februar. Foto: Frode Olsen

«En ting som er sikkert, er at det ikke nytter å vente seg til suksess,» skriver tidligere landslagskeeper Frode Olsen i denne kommentaren.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Kommentar: Det finnes en god del som går rundt med en klump i magen for hva utfallet av årets Sandnes Ulf-sesong kan bli. Den aller største frykten er at klubben skal rykke ned, for så å flytte inn i nytt stadionanlegg som 2. divisjonslag. Blant den menige mann i gata er den målsetningen blitt et slags mantra. «Håper de ikke rykker ned. Det vil være en nedtur før innflyttingen, lyder stemmene på gatenivå».

Årsaken til at det noe defensive utgangspunktet har festet seg, skyldes flere faktorer. Det er blitt til en slags sannhet i at klubber som bygger nytt stadion, står overfor en vanskelig balansegang mellom ivaretakelse av det sportslige, sett opp mot kreftene som nødvendigvis retter mye oppmerksomhet mot byggeplass og regneark.

Skeptikerne har helt sikkert gode eksempler på at det for enkelte lag har gått ad dundas sportslig når planene om nytt stadion realiseres. Sandnes Ulf bedyrer at de er klar over problemstillingen, og godt er det.

For det er utfordrende når den daglige praten svært ofte nødvendigvis må handle om andre ting enn spillertropp, logistikk, treningsinnhold og skadesituasjon. Spørsmålet er om Sandnes Ulf i det hele tatt kan motvirke den generelle mentaliteten om at 2019 bare blir en ventesesong. De stadige visuelle påminnelsene om nytt stadion på vei, krever ekstra mye av dem som driver med sport. La oss håpe de evner å blokkere, for klubben har sportslige usikkerhetsmomenter å lande.

Ett av dem, og kanskje det aller viktigste for suksess, er en godt komponert spillerstall. Heldigvis for Sandnes Ulf, har klubben maktet å signere to midtbanespillere i Christian Landu Landu og Johannes Laaksonen. Sistnevnte er et ubeskrevet blad for oss nordmenn, men han viser såpass kvalitet, at han mest trolig vil være med å kjempe om en plass på laget. Han har fighteregenskaper laget trenger. Det samme har Landu Landu.

Med tanken på solskinnsdager og toppet mannskap, forsvinner engstelsen for hva denne ventesesongen kan ende opp med. Pål Vestly Heigre– Herman Kleppa, Akinsohla Akinyemi, Jasmin Bogdanovic, Bjørnar Holmvik, Axel Kryger, Christian Landu Landu, Johannes Laaksonen, Vegard Erlien, Kachi, Sanel Kapidzic og Kent Håvard Eriksen kan slå alle lag i ligaen.

Vel vitende om at Ingvald Halgunset, Adrian Berntsen og Tapio Heikilla finnes i bakhånd og garantert vil bidra, ser spillertroppen definitivt ikke ut som en nedrykksgjeng. Ári Mohr Jonsson, Daniel Edvardsen og Saku-Pekka Sahlgren vil også returnere til en sårbar tropp, og det finnes fremdeles tid til nye folk inn i troppen. Et par av juniorspillerne har også glimtvis vært positive bidragsytere i denne vanskelige oppkjøringen.

Den aller største utfordringen de siste sesongene har vært de enorme utskiftingene i spillerstallene. Hvorfor klubben de siste årene har kommet i en situasjon hvor over ti spillere byttes ut har mange svar, men ingen av årsakene er et sunnhetstegn.

Heller det motsatte.

Samtidig er fotballen så merkelig at poengene ikke kan plukkes på forhånd sett ut i fra navn og kvalitet på enkeltspillere. Det har Sandnes Ulf selv motbevist flere ganger. Kvaliteten på spillerstallen i form av navn og historikk, har i forkant av flere sesonger under Bengt Sæternes, vært av den kategorien som har gjort klubben til opprykksfavoritt.

Slik har det ikke gått.

Kanskje medfører dagens usikkerhet til at spillerne og trenere finner solid motivasjon i å motbevise skeptikerne, og ikke minst holde liv i alle dem som sitter og venter på at klubben skal ta de nødvendige stegene først på ØsterHus Arena.

Muligens kan usikkerheten føre til fyr i en iboende kraft om å ta ut alt hver eneste gang og yte for hverandre. Med den resepten kan alle lag oppnå suksess. Da er navn og forventninger ubetydelig. Hardt arbeid må alltid ligge i bunn.

En ting som er helt sikkert, er at det ikke nytter å vente seg til suksess. Det må alle ha klart for seg. Snart begynner det som kan bli litt mer gøy enn det mange forventer.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...