Denne butikken har blitt til to

TØFF SATSING: Unni Vik (t.venstre) og Mary Berheim går mot strømmer og satser stort med ny nisjebutikk i Sandnes. Foto: Trond Eirik Olsen

Berheim interiør og antikk i Gjesdalveien har fått mindre areal. Nå har kles- og interiørbutikken Berheim & Vik overtatt deler av lokalene.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

NÆRING: – Vi har åpnet en litt annerledes butikk med et nytt konsept. Nå blir det dameklær med fortrinnsvis norsk og dansk design, men selvsagt også litt interiør som skal fylle opp lokalene. Dette er en gammel drøm som har gått i oppfyllelse, sier Mary Berheim.

Tøft i nedgangstid

Sammen med Unni Wik har Berheim nylig startet opp butikken Berheim & Wik i lokalene til Berheim interiør og antikk. Berheim & Wik blir uavhengig av Berheim interiør og antikk som skal fortsette med antikksalg i den gjenværende delen av den gamle butikken.

Mary Berheim har tidligere stått for interiørdelen hos Berheim interiør og antikk og tar nå en del av dette over i den nye butikken som også markerer at det ikke er slutt for lokale nisjebutikker i Sandnes. De to damene lar seg heller ikke skremme av at mange butikker har slitt i Sandnes de siste årene.

– Er det ikke litt tøft å starte opp en butikk i nedgangstider?

– Jo, men vi har tro på konseptet. Jeg har drevet butikk lenge i Sandnes og mener at det er marked for denne type butikker. Vi kommer til å føre mye av det man ikke finner så mange andre steder og satser på å legge oss på en litt spesiell stil i forhold til atmosfære, folk skal merke at de kommer til en litt annerledes butikk, sier Berheim, som gjerne viser fram lokalene der det hersker en litt eventyrsk og trolsk stemning.

– Folk er vant med antikk stemning her og den skal de fortsatt få, sier Berheim og smiler.

Gammel drøm

Unni Wik forteller at både hun og Mary Berheim har stor interesse for klær og lenge har drømt om å starte opp en egen butikk.

– Det er heller ikke slik at vi gjør dette uten å vite at det finnes et marked der ute. Vi kommer til å legge oss på et prisnivå som ikke er for dyrt og ha varer som favner bredt, sier hun.

– Jeg har prøvd med litt salg av klær hos Berheim interiør og antikk de siste årene. Dette har gått bra og jeg føler at det nå er tid for å dra dette ennå lengre, sier Berheim.

Unni Wiik viser også til at Gjesdalveien er sentral med mange folk som passerer daglig.

– Med den veksten og utviklingen som er i Sandnes nå er jeg overbevist om at dette skal gå bra, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...