Arrangørene forventer rift om billettene: Denne gjengen blir hovedattraksjon på Tvangsfestivalen

KOMMER: Ingenting kommer til Tvangsfestivalen. Foto: Andreas Kydland

Headlineren til årets Tvangsfestival har nå blitt offentliggjort.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

FESTIVAL: Fra før er det kjent at Frynsete på Nervene, Orango og Sex-Pistols-hyllesten Bodies skal spille på Tvangsfestivalen 22. april. Nå har også årets trekkplaster blitt offentliggjort. Det er det som uten tvil må kunne karakteriseres som Sandnes' største rockeband, nemlig Ingenting.

Bassist siden starten, Tor Jan Møller, tror det blir «kjempestas».

– De har mast på oss i flere år, men det har aldri passet. Dette året fikk vi det til. Det er helt fantastisk, sier Møller.

Les også: Frynsete på Nervene og Orango kommer til Tvangsfestivalen

Selv spilte han med pønkeprosjektet Troll da Tvangsfestivalen fremdeles holdt til i kjelleren på hotellet på Ålgård og trivdes godt da, men han har også hørt mye godt om festivalen i de senere år, etter at de flyttet til porselensfabrikken.

– Det er kult at de gidder dra i gang noe sånn, og gidder å holde på år etter år, sier Møller, og legger til at de gleder seg «noe voldsomt».

– I fjor spilte jo Skambankt, og da hadde det vært kjekt å være der, men det passet ikke.

Tvangsgut og medarrangør Dag Tore Haaland bekrefter at de har jobbet lenge med å få Ingenting til å spille.

– De har stått på ønskelisten i mange år. I år passet det, og vi føler vi har blitt store nok til å ta imot Ingenting. De er et av de virkelig store bandene i Rogaland, sier Haaland.

– Kommer til å selge ut

Han er trygg på at med Ingenting øverst på plakaten trenger de ikke bekymre seg for billettsalget.

– De selger stort sett ut det de spiller på. Det er ikke lenge siden de var i Bergen og solgte ut to konserter, sier Haaland.

Han lover publikum «en helaften».

– Det blir mye tøft den kvelden, med mye bra musikk og full pakke. Det blir en minifestival, sier Haaland, som regner med å trekke stort sett det som er av musikkinteresserte fra Ålgård og Figgjo.

– Forhåpentligvis klarer vi trekke folk fra Sandnes og. Ingenting er bedre enn å favne vidt. Jeg har inntrykk av at folk i Sandnes tenker på Figgjo som langt utenfor allfarvei, men det er bare et kvarter med bussen, og bussen går hele veien, lokker han.

I fjor fant 400 mennesker veien til Tvangsfestivalen. Et av høydepunktene da var Skambankt og Overhëad som sammen framførte Motörhead-klassikeren «Killed by Death». Hva høydepunktene blir i år, er ikke godt å si, men med den line-up'en er det i alle fall liten tvil om at det kommer til å bli flere av dem.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...