Denne gjengen gjorde en knallsterk dugnadsinnsats på Riska

RASKE: I løpet av en helg fikk Riska FK et nytt servicebygg. Foto: Frode Olsen

Mennesker har tatt til tårene for langt mindre enn historien som ligger bak den nye servicebygningen til Riska FK. Nesten 100 personer stilte på kort varsel.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 01.04.2017 kl 16:14

DUGNAD: Alle som har besøkt Riska vet at det hviler en spesiell ånd over klubben. Noe kraftfullt, jovialt, ujålete og jordnært. Nå må superlativene bli enda sterkere, for i løpet av to dager sørget dugnadskrefter for å bygge en splitter ny servicebygning.

Joda, det gjenstår fremdeles noen detaljer, men midt i mars måned sørget nesten 100 mennesker for å gjøre de 20 år gamle planene om til virkelighet. Speaker på hjemmekampene, leder og koordinator for hele sulamitten, Lennart Ims, er stolt over drivkraften som rår i klubben.

– Dette er nesten unikt og nesten ikke til å tro. Da vi la ut invitasjon til dugnad en fredags morgen, tok det fem døgn så hadde vi fylt opp det kalkulerte behovet på 500 timer, forteller Ims til Sandnesposten.

Jobbet doble skift frivillig

Med så mange velvillige var det enkelt for Ims å fylle de ulike skiftene som skulle til for å holde arbeidet i gang helgen gjennom. Gjengen startet en fredag ettermiddag, og ga seg ikke før søndagen var over.

– Vi har hatt et gjennomsnitt på 22 mann og ikke vært mindre enn 16 på hvert av de seks sekstimersskiftene. Vi hadde regnet med 14, men mange av dem som jobbet første skift, kom tilbake fordi de syntes det var så kjekt. De 500 timene vokste til 800 timer, og i løpet av helgen har grunnmuren fra 1997 blitt til to etasjer, som skal inneholde materialrom, innbytterbenker, speakerbu og kiosk med kafèrom. Endelig får også Sveinung Skjørestad garasjen han har drømt om i alt for mange år nå, sier Ims.

Saken fortsetter under bildet

KAKE OG KAFFE: Anne Sørevold, Glenn Riska, Anita Fotland og Elin Johansen serverte himmelsk gode kaker i kiosken. Foto: Frode Olsen

Den nye servicebygningen blir på alle måter en kjærkommen tilvekst for Riska FK. Finansieringsmodellen for nybygget er i utgangspunktet tredelt mellom klubben, tippemidler og dugnad.

Avgiftsrabatt for dugnad

Lennart Ims er likevel ikke i tvil om at dugnaden utgjør mer enn halvparten av de potensielle utgiftene.

– Klubben har jobbet veldig godt de siste årene. Akkurat nå finnes det en enorm giv i Riska FK. Vi har fått på plass en gjennomarbeidet sportsplan, økonomien er på plass og klubben kommer til å få fotballkretsens kvalitetsklubbstempel til våren. Det er svært positivt for alle at det gode arbeidet som er gjort og som ikke har vært synlig for alle, nå synliggjøres, sier Ims.

Nytenkningen har også gitt ekstra liv i dugnadsånden. Ved at foreldre og foresatte bidrar, synker den nyinnførte treningsavgiften.

– Vi har innført en treningsavgift på 1000 kroner. Beløpet reduseres i takt med antall dugnader familiene bidrar til. Det er et tiltak jeg tror kommer alle til gode. Dugnader skaper tilhørighet og sosial gevinst for alle som bryr seg om klubben og lokalsamfunnet. Se bare på gjengen på kjøkkenet som har besørget håndverkerne med rikelig mat og væske hele denne helgen. De har vært unnværlige, sier Lennart Ims.

Akkurat det er enkelt å si seg enig i. For når Ims setter seg tilbake og nyter gulrotkaken fra en passende papptallerken, snakker han for hele dugnadsgjengen.

– Hvem er det som har laget denne gulrotkaken? Den er bare himmelsk god, utbryter han, før han løsriver seg og spaserer ned til alle de andre som kom med hjelp fra oven.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...