Denne guttegjengen fra Ganddal overrasket alle

BRONSELAGET: Bak fra venstre: Knut Roald Bøe, Torger Brueland, Elias Braut, Olav Hagalid, Jan David Selstø, Jonah Østbø, Kierian Amdal. Foran fra venstre: Alexander Høglind, Deni Evmurazaev, Daniel Braut, Anders Imsland, Andreas Eikeskog. Daniel Bjelland og Øyvind Waage var ikke til stede da bildet ble tatt.

Ganddals gutter 14-lag reiste til Dana Cup uten de helt store forventningene, og reiste hjem med et minne for livet og en pokal som ruver i premieskapet på klubbhuset.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

DANA CUP: Ganddal sitt 14-årslag i gutteklassen er et helt middels fotballag, uten de store stjernene. Til daglig spiller de på nivå to i Rogaland, hvor de ligger midt på tabellen bak både Sandnes Ulfs toerlag, Lura og Bogafjell. De har vunnet rett under halvparten av sine kamper i den hjemlige serien, men i cupspillet i Danmark vant de nesten alle kampene. Kun vinnerlaget klarte å beseire ganddalittene som til slutt endte på en smått sensasjonell tredjeplass.

– Dette var en eventyrlig reise for guttene og en fantastisk opplevelse, forteller en rørt og stolt trener, Morten Braut til Sandnesposten.

Pangstart

Braut trener laget sammen med Ståle Østbø. Han hadde ikke i sine villeste fantasier forventet å se guttene løfte en pokal over hodet under den populære turneringen i Danmark. Så lave var forventningene at det ble spekulert i om ikke B-sluttspillet ville være den beste veien for å ha noen som helst sjanse til å løfte et trofé.

Men så vant de den første kampen, mot Nationalkamerantene fra Trøndelag, som ble ansett som det beste laget i gruppa. Det til tross for at keeper Alexander Høglind ble skadet og sørget med det for at laget gikk fra én til null innbyttere. At den ene innbytteren ikke var en keeper gjorde ikke saken bedre, men utespillerne Anders Imsland og Jonah Østbø løste utfordringen på en utmerket måte og byttet på keeperrollen resten av turneringen med stor suksess.

Kierian Amdal og Daniel Braut scoret målene mot Nationalkameratene, der vinnermålet til sistnevnte ble satt inn helt på tampen.

Resultatet fra åpningskampen satte virkelig fyr på Ganddal-guttene, som hadde med seg tre spillere fra Bogafjell for i det hele tatt å kunne stille lag. Ganddal IL reiste med to 14-årslag og to 16-årslag, der enerlaget til Ganddal i utgangspunktet kun var meldt opp med 12 spillere – altså kun én innbytter. G14-1 hadde riktignok satt opp to spillere fra 2003-årgangen som spilte med 16-årslaget, som kunne bidra når 16-årslaget ble slått ut.

– Jeg tror aldri vi hadde mer enn én innbytter under hele turneringen, sier Braut og smiler.

Men elleve tilgjengelige spillere holdt i massevis da Ganddal, full av pågangsmot slo Flint FB 3-0 i den andre kampen etter mål av Elias Braut og to fulltreffere av Daniel Braut. Gruppeseieren ble sikret med 1-0-seier over Lundergård IU, med Kierian Amdal som matchvinner.

Vant med ni mann

I sluttspillet ventet et godt Strømmen-lag i 34 varmegrader. Lettere ble det ikke da Ganddal fikk en utvisning i førsteomgangen og i tillegg fikk spissen Deni Aslanovich Evmurzaev skadet i andreomgang, slik at laget ble redusert til ni mann – uten innbyttere på benken (!)

Ganddal kjempet som helter og da kampen så ut til å ebbe ut med 0-0, dukket toppscorer Daniel Braut opp igjen og sikret seieren.

STOR POKAL: Ganddal IL måtte justere høyden i premieskapet for å få plass til pokalen som G14-laget dro med seg hjem fra Danmark.

– Et helt utrolig resultat! Dette ga en utrolig giv i laget, som kom til denne turneringen helt uten press på seg. De brettet virkelig opp ermene for hverandre, skryter Braut.

I 16-delsfinalen hadde de to 2003-spillerne Daniel Bjelland og Øyvind Waage sluttet seg til laget etter at Ganddal G16 var slått ut. Men benken ble fortsatt stående tom, grunnet flere skader i troppen, så de som fortsatt var like hele spilte hele kampene. Bjelland ble matchvinner mot et dansk lag og dermed bar det videre til åttedelsfinalen for overraskelseslaget.

Follese var neste hinder og denne gangen var det ingen tvil om hvilket lag som var best. Ganddal vant overbevisende 5-1 etter scoringer av Torger Brueland, Øyvind Waage, Andreas Eikeskog og Daniel Bjelland.

I kvartfinalen ventet et meget godt lag fra Kvinesdal, som hadde vunnet alt på nivå 1 i den hjemlige serien.

– De gjorde nok den samme tabben som flere lag gjorde, sjekket oss opp på nettet og undervurderte oss kraftig. Vi slo dem greit 3-1, forteller Braut fornøyd.

Målene i denne kampen sto Andreas Eikeskog, Kierian Amdal og Elias Braut for.

Semifinalen

Mentalt og fysisk slitne, møtte Ganddal Ørn Horten i semifinalen. Da var det slutt på superkreftene de hadde vist tidligere i turneringen og Ørn Horten vant både semifinalen 2-0 og til slutt også finalen.

– Hadde vi stilt med litt større stall, så kunne det kanskje holdt hele veien. Det var ikke mye krefter igjen i semifinalen, men samtidig føler jeg virkelig at dette laget har overprestert, forklarer Braut.

– På den annen side er det kanskje når fotballen blir en lek at vi presterer best. Ingen vet hvordan dette hadde endt hvis vi lot alvoret prege prestasjonene. Vi får klubben sin beste plassering gjennom tidene og er det beste laget fra Rogaland i 04-avdelingen i Dana Cup 2018. Samholdet er nøkkelen til det. God lagånd og positive tilbakemeldinger har vært svært viktig og sentralt. Dette ser vi ligger i ryggraden hos spillerne. Det er heller ingen nykker i laget, og etter hver feil følger en klapp på skulderen.

Etter den lille bragden i Dana Cup måtte Ganddal IL justere høyden i premieskapet for å få plass til pokalen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...