Denne Høle-gjengen byr på latter

JUBILEUM: I 20 år har revymiljøet på Høle bydd på humor fra egen bydel og samfunnet ellers. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Spøker det virkelig på handelslaget på Høle? Svaret på det og mye annet får du fredag og lørdag når Hølerevyen markerer 20-årsjubileum.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

– Jeg har alltid drømt om å bli klovn. Endelig har drømmen gått i oppfyllelse, sier Wenche Bachmann Alsvik, som er ett av ansiktene som står på scenen under Hølerevyens 20-årsjubileum fredag og lørdag.

Hun er blant veteranene som har vært med helt siden oppstarten. Ja, så lenge har hun vært med at til og med sønnene spiller i revyen.

– Dette blir tredje gang jeg er med, forteller Lasse Bachmann Alsvik, som er den ene av to sønner som har fulgt i mammas fotspor.

– Det er «jysla» kjekt og sosialt, sier mamma Wenche om hvorfor hun blir med igjen og igjen når bydelen inviterer til fest med en stor dose humor og selvironi på menyen.

Spøkelse

Hølerevyen settes opp annethvert år. Når jubileet markeres til helgen, blir det gjensyn med gamle klassikere i ny drakt, pluss en del helt nytt materiell.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HEST: Lasse Bachmann Alsvik dukker opp som hest under Hølerevyen. Ikke alle vet at Høle har en travhest som markerer seg. Foto: Andreas Dirdal Kydland

– Noen vil nok kjenne igjen handelslagsketsjen, som var den første vi spilte. Vaskedama fra skolen blir det også gjensyn med, forteller Ragnhild Seldal Knutsen som også er blant veteranene som har vært med helt siden oppstarten.

– Så ryktes det at det spøker på lageret på handelslaget. Spøkelset er moralens vokter og passer på at folk ikke kjøper alkohol, kondomer og den slags. Det er selvsagt godt revystoff. Bomringen, som er et hett tema for tiden, dukker også opp, legger hun til.

Høydepunkt

Totalt byr revymiljøet på Høle på nærmere 30 innslag. Regissør er Tom Reidar Førland-Bratteli, som sammen med resten av gjengen har vært med på å hente fram det beste fra minneboken.

– Til 20-årsjubileet har vi slått på stortrommen og kostet på en del når det kommer til koreografi, lys og band. Vi har øvd siden september, men det er først etter jul det har dratt seg til. De siste par ukene er det daglige øvinger, sier Seldal Knutsen.

Når det settes opp revy på Høle, er det høytidsstemning i bydelen. Blant publikum er det klar overvekt av sambygdinger. Seldal Knutsen mener innholdet også appellerer til folk utenfor Høle.

Men at svært mange blant publikum er andre hølebuer, er en trygghet, mener Lasse Bachmann Alsvik som er blant de yngre som utgjør revygjengen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MUNTER GJENG: Denne gjengen byr på lått og løye når Hølerevyen spilles fredag og lørdag. Øverste rekke fra venstre: Lasse Bachmann Alsvik, Hilde Handeland Larsen, Anita Vervik og Henning Wold. Nederste rekke fra venstre: Wenche Bachmann Alsvik, Ingunn Einarsen, Ragnhild Seldal Knutsen og Ruth Trodal Borsheim. Jostein Bachmann Alsvik var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Andreas Dirdal Kydland

– At det er mye kjentfolk i salen gjør det mindre skummelt å stå på scenen, sier han og skryter av revymiljøet i bydelen.

– Det er bra vi har hatt revy her i 20 år. Det er samlende for bydelen. Etter premieren fredag blir det en markering for oss som står bak revyen. Etter lørdagens forestilling blir det fest for alle som har billett. Det er absolutt et høydepunkt, sier han.

– Alle kjenner alle, og stort sett er vi gode venner. Revyen er årets høydepunkt for bydelen, familie, venner og naboer. Folk begynner å glede seg til neste revy allerede når de er på vei ut av salen, sier Wenche Bachmann Alsvik.

Hølerevyen spilles i Høle samfunnshus fredag og lørdag klokken 19.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...