Denne klemmen når ut til kvinner i fengsel

TAKKET: Randi Skretting Mydland fra Crux Oppfølgingssenter gir Ingrid Ask en hjertevarm klem som takk for pengedonasjonen. Foto: Frode Olsen

En vennegjeng med utspring fra Ganddalen menighet har trimmet sammen på Sørbø barneskole i ti år. Den selvpålagte treningsavgiften gir de til Crux Oppfølgingssenter i Sandnes.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Innsatsen kvinnene i «Menighetstrimmen» legger ned handler på langt nær kun om kalorier og forbedret oksygenopptak. I ti år har den opprinnelige initiativtakeren, Ingrid Ask, sørget for å gi et treningstilbud til kvinnene som sokner til området.

Antallet trimmere varierer selvsagt, men med 30 kroner i en slags treningsavgift, har «Menighetstrimmen» hvert år donert inntektene til Crux Oppfølgingssenter. Enkelte år 20.000 kroner. I 2017 kunne Randi Skretting Mydland motta en sjekk på 12.000 kroner fra forsamlingen.

– Dette er bare helt fantastisk. Pengene fra «Menighetstrimmen» kommer like godt til nytte hvert eneste år. Crux har i fem år hatt et samarbeid med kvinneavdelingen på Stavanger kretsfengsel. På lukket avdeling hvor de sitter, er innsatte uten muligheter til å oppsøke det som for de fleste andre er innen rekkevidde. Vi har med oss alt fra frisører, hudpleiere, massører og produkter for å nevne noe, sier Skretting Mydland.

Ingrid Ask forteller at hun selv lærte pilates og yoga-øvelser av kyndige. Istedenfor å gjøre dette hjemme eller med ukjente, startet hun opp med tiltaket for alle som vil fra Ganddalen menighet. Senere er både Sigrid Rostrup og Rønnaug Ims kommet til som frivillige instruktører for de ivrige kvinnene.

– Vi synes jo det er stas å trene sammen. Dette skaper samhold i nabolaget, og det føles enklere å hilse på hverandre når vi treffes sånn ellers i hverdagen. Det er ikke sånn at vi alltid sitter med riskrem og kaffe. Nå er det jo litt ekstra i dag med utlodning og julesanger. Vi synes det er veldig stas når representanten fra Crux kommer hit for å fortelle hvordan pengene benyttes, smiler Ask.

Ettervern

Miljøterapeut Randi Skretting Ask sier at samarbeidet med kvinneavdelingen på kretsfengselet selvsagt er opprettet for mer enn at innsatte skal kjenne på kort velvære. For Crux er møtene en mulig start på et fruktbart samarbeid mellom oppfølgingssenteret og hver enkelt innsatt.

– Det handler også mye om ettervern, og flere innsatte benytter våre tjenester etter soning. Hos oss kan de legge den eventuelle skammen for fortiden bort. Slikt snakker vi ikke særlig om. Crux forsøker i samarbeid med brukerne å se framover mot en framtid i bedre harmoni, og utenfor rekkevidden til rus og kriminalitet. I det henseende kommer pengene fra «Menighetstrimmen» virkelig til nytte. Jeg kan ikke takke nok, sier Skretting Mydland.

Takke vil også Ingrid Aske og de andre fra trimgruppen.

– Vi må få lov å si tusen takk til Sørbø skole som huser oss så velvillig, sier Ask.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...