Denne uken er gravingen over i Langgata

LANGGATA: Slik så det ut sør i Langgata tirsdag denne uken. Etter planen tettes hullet før helgen. Det markerer at gravearbeidet i Langgata er over. Foto: Andreas Kydland

Når hullet ved «Krossen» tettes, betyr det at det omfattende gravearbeidet i Langgata er ferdig.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

To år har gått siden første spadetak ble tatt i Langgata. Siden den gang har hele gaten blitt gravd opp, vannledning og gamle synder har blitt skiftet og rettet opp i. Nå framstår store deler av Langgata som ny.

Det nye gategulvet er allerede lagt på godt over halvparten av Langgata, og en gang før sommeren skal siste stein være på plass.

1. OKTOBER 2014: Ordfører Stanley Wirak (Ap) markerte starten på gravingen i oktober 2014. Foto: Andreas Kydland

– Gravingen har vært utfordrende for både de som driver butikk og de som handler i Langgata. Vi har gjort vårt beste for å legge best mulig til rette for at alt skal gå så normalt som mulig, har prosjektleder Petter Søiland i Sandnes kommune tidligere uttalt.

Før helgen

De siste ukene har gravearbeidet forflyttet seg stadig sørover mot «Krossen». Sørsiden av «Krossen» var det første området som ble gravd opp og har vært ferdig lenge.

27. AUGUST 2015: Her holdt gravemaskinene på nesten helt nord i Langgata. Foto: Andreas Kydland

– Nå gjenstår bittelitt arbeid de siste meterne før «Krossen». Etter planen skal vi være ferdige før helgen. Når dette hullet tettes igjen, er gravearbeidet fiks ferdig, konstaterer Odd Arne Vagle .

Har tatt tid

Det er trolig mange glade for. Siden gravingen startet har enkelte bygg i Langgata opplevd å få setningsskader.

25. NOVEMBER 2015: Slik så det ut sør i Langgata like før julehandelen startet i fjor. Foto: Andreas Kydland

En hovedvannledning som går gjennom deler av Langgata har også bydd på ekstra utfordring – noe som også har gjort at prosjektet har tatt lenger tid enn først antatt.

– Vi skulle i utgangspunktet bare skifte vannrør i bakken, men vi endte opp med å måtte skifte alt da vi fant mer enn vi håpte som måtte skiftes. Det har tatt sin tid, men nå trenger vi ikke tenke på at vi må grave opp igjen om noen år, har Søiland tidligere uttalt om gravearbeidet.

29. MARS 2016: I mars var det fortsatt mye arbeid igjen. Foto: Andreas Kydland

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...