Denne uken feirer de 50 år med rette og vrange

GODE RÅD: Anne Marie Gauthun Bomark (fra venstre) kommer med gode strikkeråd til Else Marie Selvikvåg og Gerny Andersen. Foto: Håvard Ovesen

Denne uken er det 50 år siden Nancy Gauthun startet det som ble til Nancy Strikkestove. Men om butikken har blitt gammel, har kundene blitt yngre.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 23.02.2017 kl 13:19

JUBILEUM: I dag har Nancy Gauthun trukket seg tilbake til Spania, og de siste 20 årene er det datteren Anne Marie Gauthun Bomark som har styrt sjappa.

– Mor begynte egentlig med barneklær og undertøy og sånn. Men så tok hun inn litt garn, og så at det gikk godt, så etter hvert kuttet hun ut det andre, forteller Bomark.

Hadde aldri garn i tankene

Hun hadde aldri sett for seg at hun skulle drive garnbutikk.

– Jeg var ikke interessert. Jeg var herrefrisør. Garn var ikke i mine tanker. Men nå elsker jeg denne jobben, sier Bomark og ler.

Saken fortsetter under bildet

SAMME STED: I 50 år har Nancy Strikkestove holdt til her i St. Olavsgate. Foto: Håvard Ovesen

Men en gang tilbød hun seg å kjøre moren på utpakning med Dale Garn i Stavanger. Da var det gjort.

– Jeg hadde ikke drømt om at det skulle være så flotte ting. Dagen etter ringte jeg til mor og spurte om hun hadde jobb til meg. Da ble hun så glad. Hun hadde jo gitt meg opp. Vi jobbet sammen i fire år før hun ga seg, så jeg er godt opplært, sier Bomark, og smiler.

– Fjåge

Å smile og le, er noe Bomark gjør ofte.

– Hun er like fjåge år ut og år inn. Tenk at hun kan være sånn fra morgen til kveld, sier kunden Bergljot Håkull med beundring i stemmen.

Hun er inne sammen med venninnen Else Marie Selvikvåg, som skal strikke til et oldebarn.
– Dette er den kjekkeste butikken i Sandnes å gå i. Her er det òg to stoler. Er det mye folk, kan du sette deg der og hvile.

Saken fortsetter under bildet

SMIL: Kundene får alltid med et smil på kjøpet. Foto: Håvard Ovesen

Selvikvåg forteller at hun støtt og stadig tar turen innom strikkestuen i St. Olavsgate. Hun har etter eget anslag strikket 14-15 mariusgensere til barnebarna. Nå står det første oldebarnet for tur.

Selv får ikke Bomark tid til å strikke fullt så mye som hun vil.

– Jeg kunne godt tenke meg å strikke mye mer. Du får den roen, sier hun.

– Strikking har en terapeutisk virkning på veldig mange. Folk blir rolige og slapper av med det. Og så er det håndarbeid. Det har en viss verdi å lage noe selv, kommer det fra kunden Lene Andersen, som har slått seg til i den ene stolen med kaffe og strikketøy.

– Det stemmer det. Det er jo et slags kunstverk. Men det er ikke noe avansert. Alle kan strikke, sier Bomark.

Hun synes det er kjekt at flere unge finner veien til strikkebutikken.

Saken fortsetter under bildet

GOD TONE: Det er en gjennomgående trivelig tone i Nancy Strikkestove. Fra venstre: Else Marie Selvikvåg, Anne Marie Gauthun Bomark, og Gerny Andersen. Foto: Håvard Ovesen

– Før var det veldig mye bestemortypen som strikket, nå er det stort og smått. Det er mange unge mødre som synes det er veldig stas med hjemmestrikk til ungene. Vi hadde også ei innom som hadde strikket 50 luer til barnet sitt.

Men om strikking er fint, er det aller kjekkeste likevel kundene. De strømmer på i løpet av den lille ettermiddagstimen Sandnesposten er på besøk. Med seg på veien ut igjen får de ikke bare garn, men gode råd, dersom de ber om det, og ikke minst store smil og ønsker om at de snart må komme igjen.

– Det er kundene som gjør at det har blitt sånn det har blitt i denne butikken, sier Bomark om det trivelige miljøet.

– Det er kjekt å jobbe med folk, slår hun fast, og smiler. Nok en gang.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...