Dagens gauk: Denne Viking-helten har troen på Sandnes Ulf

VIKING: Svein Fjælberg er tidligere Vikingspiller, assistenttrener og nåværende leder for samfunnsprosjektet i klubben. Foto: Ekaterina Obukhova

Han har flere hundre kamper for Viking og landslaget i fotball. Men Svein Fjælberg har bodd i Sandnes siden midten av 80-tallet, og drev i flere år også butikk her.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

De fleste forbinder deg med Viking som spiller i to perioder og assistenttrener i tre perioder. Hva er din rolle i klubben i dag?
– Jeg er leder for samfunnsavdelingen i Viking.

Hvor mye ser du av arbeidet som legges ned på treningsfeltet?
– Mindre nå enn tidligere. Treningene kolliderer ofte med andre oppgaver.

Hvem blir den neste store Viking-spilleren fra klubbens egne rekker?
– Jeg har ikke helt oversikten i de yngre årsklassene, men jeg vet det er en del spennende spillere som kanskje kan bli bra.

I din tid som spiller fikk du med deg nesten 300 kamper for Viking og 33 landskamper. Er det én kamp som står igjen som høydepunktet?
– Det må vel kanskje bli cupfinalen i ’89. Mottakelsen i Stavanger etter at vi hadde vunnet omkampen mot Molde var fantastisk. Seieren mot Italia på bortebane var kanskje det artigste med landslaget.

Du fikk også med deg to seriemesterskap og to cupmesterskap som spiller. Hva henger høyest?
– I den første sesongen min i Viking (1979) vant vi både serie og cup. Det var stas for en 20-åring fra Sola.

Du har bodd på Hana i Sandne siden midten av 1980-tallet og har engasjert deg i Hana IL. Hva brakte deg til Sandnes?
– «Ei fine dama».

Hvilke roller har du hatt i Hana?
– Trener for A-laget, samt trener på aldersbestemte lag da ungene var mindre. Var vel også med litt som spillende trener et år, så jeg tror jeg har noen kamper for Hana.

Du drev også sportsforretningen Are Vaage i Langgata i flere år. Savner du det?
– Etter 25 år i sportsbransjen og butikklivet, så var det egentlig nok. Men det var en kjekk periode hvor jeg ble kjent med mange hyggelige «sandnesgaugar».

Følger du med på hva som rører seg i lokalfotballen?
– Jeg prøver å holde meg oppdatert, kan nesten ikke unngå det når en jobber i en fotballklubb.

Hva er din spådom for Sandnes Ulf i år? Opprykk eller nok en nestensesong?
– Det ser ut til at Bengt har fått en bra spillergruppe å jobbe med i år. Bra med rutine, i tillegg til talentfulle ungdommer med masse energi. Jeg tror Sandnes Ulf tar en av opprykksplassene i år.

Hva liker du best med å bo i Sandnes?
– Det er en liten storby – akkurat passe.

Hva vet få eller ingen om deg?
– Det skulle du nok likt å vite.

Hva gjør du når du ikke jobber eller driver med fotball?
– Har du hus, har du jobb. Har du venner, har du nok.

Om du fikk være ordfører i Sandnes for en dag, hva ville du gjort?
– Jeg hadde vært paralysert av alle saksdokumentene i 24 timer, og hadde vært glad når det hele var over. Tror ikke jeg hadde fått gjennomslag for bro over Gandsfjorden uansett.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...