Departementet avviser fylkets innsigelse

– DETTE TRENGER BYEN: Fungerende ordfører Pål Morten Borgli (Frp) er strålende fornøyd med departementets behandling av Øglændkvartalet som nå får tommel opp til å gå i gang. Foto: Andreas Kydland

– Dette er fantastisk. Nå skal vi være imøtekommende med tanke på byggetillatelse, så er det bare å gi gass, sier fungerende ordfører Pål Morten Borgli (Frp).

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 18.07.2017 kl 13:28

Tirsdag kom nyheten fungerende ordfører Pål Morten Borgli (Frp) har ventet på.

Øglændkvartalet får tommel opp fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet som har behandlet innsigelsen fra fylkeskommunen.

Kort fortalt; Øglændkvartalet kan utvikles med de planene utbygger har fått godkjent av sandnespolitikerne, som blant annet betyr tommel opp for å bygge 27 meter over bakken.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har i dag godkjent detaljreguleringen for sentrumskvartalet i Sandnes. Saken er behandlet i departementet fordi Rogaland fylkeskommune hadde innsigelse på utformingen av Øglændgården.

– Departementet har avvist innsigelsen fordi den ikke er i samsvar med «omkampreglene» i plan- og bygningsloven. Det innebærer at Sandnes kommune får godkjent planen, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

– Dette er fantastiske nyheter. Jeg har ikke tall på hvor mange sms-er og telefoner departementet har fått av meg de siste to månedene. Jeg var klar på at det var svært viktig for oss å få en avklaring før ferien, og med tanke på min egen ferie gikk det akkurat, sier en smørblid Pål Morten Borgli (Frp) som for tiden er fungerende ordfører.

– Nå er det ingen skjær i sjøen for utbygger som bare går og tripper etter å få begynne. Byggetillatelse må de selvsagt få på plass, men her skal kommunen være imøtekommende, sier Borgli, som er sikker på at dette blir en real vitamininnsprøyting for Langgata og byen.

– Dette kommer til å bli en fantastisk plass å bo og drive næring. Vi har behov for hver eneste arbeidsplass i kommunen, og vi ser det er mange boligkjøpere om beinet og stor investeringsvilje blant investorene om dagen. Dette vil smitte over på mange andre, sier Borgli.

Planen er at selve Øglændhuset skal bevares. Det samme skal Aaslands-huset, som tidligere huset Dressmann på hjørnet av Langgata og Erling Skjalgsons gate, som skal tilbakeføres til opprinnelig utforming.

I en pressemelding forklarer Kommunal- og moderniseringsdepartementet at reglene sier at det ikke kan fremmes innsigelse til en plan der det har vært, eller kunne vært, fremmet innsigelse til en tidligere plan som er nyere enn 10 år. Gjeldende reguleringsplan fra 2009 åpner for å rive hele Øglændgården. Departementet har derfor avgjort at retten til å fremme innsigelse har falt bort. Dette er i tråd med fylkesmannens vurdering.

– Departementet godkjenner følgelig det vedtaket Sandnes kommunestyre gjorde av detaljregulering for Sentrumskvartalet i Sandnes 6. februar 2017, skriver departementet videre.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...