Derfor er sjansen god for minst gull og sølv

Jakob Ingebrigtsen gikk lekende lett til finalen og er ifølge oddssetterne den eneste som kan utfordre broren Filip på gullmedaljen fredag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Konkurrentene er ikke i nærheten av Ingebrigtsen-brødrene når man sammenligner tider.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 09.08.2018 kl 15:26

Filip Ingebrigtsen er selvutnevnt storfavoritt på 1500 meter-finalen fredag kveld, og det er ikke uten grunn. 25-åringen er langt foran konkurrentene både når det gjelder form og bestetider, og skulle han mot alle odds bli slått, er det lite sannsynlig at det blir av noen andre enn én av hans to brødre.

Og som onsdagens forsøksheat viste, der Filip falt og likevel kom i mål som nummer tre, skal det mye til for at Filip ikke ender på pallen i finalen.

Filip Ingebrigtsen har en personlig rekord på 3:30,01 satt i Monaco for bare tre uker siden. Det er flere sekunder bedre enn konkurrentene, men de som kommer nærmest er altså brødrene Jakob og Henrik.

Jakob Ingebrigtsen satte i samme Diamond League-stevne personlig rekord med 3:31.18 og er i kjempeform akkurat som Filip. Han kom også fra forsøket uten å bruke nevneverdig mye krefter.

Henrik har også en stigende formkurve på distansen og løp 3:35,01 i London 22. juli. Flere av konkurrentene i finalen har løpt raskere denne sesongen, men ingen kan måle seg med Henriks personlige rekord fra 2014 på 3:31,46. Tar man med i betraktningen at Henrik har to gode lagspillere i finaleheatet, og ikke minst hans evne til å presse seg ekstra i store anledninger, er Henrik absolutt en soleklar kandidat – om ikke favoritt – til å ta bronsemedaljen.

Utfordrerne

De fremste utfordrerne til medalje på 1500 meter fredag kveld har følgende tider å slå i bordet med:

Chris O'Hare

Sesongbeste: 3:32.11. Monaco 20. juli 2018
Karrierebeste: 3:32.11. Monaco 20. juli 2018

Jake Wightman

Sesongbeste: 3:33.96. Monaco 20. juli 2018
Karrierebeste: 3:33.96. Monaco 20. juli 2018

Charlie Grice

Sesongbeste: 3:34.20. Rabat 13. juli 2018
Karrierebeste: 3:33.60. Monaco 15. juli 2018

Marcin Lewandowski

Sesongbeste: 3:35.06. Rabat 13. juli 2018
Karrierebeste: 3:34.04. Monaco 21. juli 2017

I tillegg røk Jakub Holusa ut i forsøket. Han ble på forhånd sett på som en av de fremste utfordrerne til å splitte Ingebrigtsen i toppen. Hans årsbeste og personlige rekord lyder på 3:32,49.

Soleklar oddsfavoritt

På forespørsel fra Sandnesposten har spillselskapet Nordicbet satt opp oddsen for at alle tre Ingebrigtsen-brødrene får en plass på pallen etter 1500 meter-finalen. Svaret: 1,65 (!)

Det betyr at hvis du setter 100 kroner på at det skal skje, så får du ikke mer enn 165 kroner tilbake ved gevinst.

Oddsetterne generelt har også Filip som storfavoritt med en vinnerodds ned mot så lite som 1,40. Bak følger Jakob med en odds rundt 3,70, mens Henrik har fått hele 15 i odds på seier.

Lewandowski blir gitt rundt samme odds som Henrik til å gå til topps, og er ifølge oddssetterne den største konkurrenten til å stjele med seg en medalje. Hans karrierebeste er altså fire sekunder dårligere enn Filip og nesten tre sekunder dårligere enn Jakob. Regner man kun denne sesongen, kan man plusse på ytterligere ett sekund.

Chris O'Hare og Jake Wightman er utfordrerne bak der igjen med vinnerodds på 20 på begge to.

Henrik har selv gitt brødretrioen en 20 prosent sjanse for å ta alle tre medaljene på 1500 meter-finalen. Mye avhenger trolig av at han selv har dagen og havner på pallen sammen med Filip og Jakob, og innerst inne har han kanskje større tro på egne sjanser enn han gir uttrykk for?

Løpet vises direkte på NRK1 klokken 2150 fredag kveld. Alle tre løper også 5000 meter-finale lørdag kveld klokken 2055.

Foto: Skjermbump Nordicbet.com

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...