Derfor sa han umiddelbart ja til å komme til Sandnes

BRENNER FOR SAKEN: Peter Nordberg har selv mistet noen av sine nærmeste til kreften og brenner for saken. Foto: Ronja Staal

Peter Nordberg mistet søsteren sin da han selv var et barn. Å delta på støttekonsert til inntekt for Barnekreftforeningen, er derfor noe den svenske artisten svært gjerne gjør.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 01.07.2017 kl 07:22

KREFTSAKEN: Det er Gamle Brasseriet AS som i samarbeid med Team Rynkeby arrangerer en storstilt støttekonsert i Kirkegata 15 lørdag. Alle inntekter går uavkortet til Barnekreftforeningen denne dagen.

En imponerende lang liste artister har takket ja til å spille for anledningen. Den folkekjære artisten Peter Nordberg er en av dem som bidrar.

– Jeg svarte umiddelbart ja da de spurte om jeg ville komme, sier Nordberg til Sandnesposten.

Mistet søsteren

Nordberg er for tiden opptatt med å spille inn sin nye plate i Stockholm, og han befinner seg i studio idet Sandnesposten slår på tråden. Å stille opp for kreftsaken tar han seg likevel tid til.

– Ja, jeg brenner for denne saken, og spesielt for barn som rammes. I 1978 mistet jeg min seks år gamle søster til sykdommen. Da var jeg ni-ti år, og det tok lang tid å bearbeide tapet, sier Nordberg, som mange år senere, da han bodde i Stavanger, skrev sangen «Sov lilla syster» til sin kjære. Den har han spilt på hver konsert siden.

– Det er spesielt sårt når det er barn det gjelder. Mange kan identifisere seg med dette, sier Nordberg.

Som å komme hjem

Det er imidlertid ikke bare kreftsaken som trekker Peter Nordberg til regionen.

– Jeg bodde her i fem viktige år og har vel flere venner i Stavanger-regionen enn i Stockholm. Det er alltid kjekt å kunne vende tilbake til Nord-Jæren, sier han.

Sin forrige konsert i Sandnes husker han også godt.

– Det må være sju-åtte år siden jeg og Vidar (Johnsen) besøkte Sandnes Brygge. En svært bra plass å spille, mener han.

Lørdag tar han med seg både gamle og helt nye låter til Sandnes og Brasseriet.

– Jeg slapp en ny singel i mai, og platen kommer i løpet av høsten, sier Nordberg – som også ser fram til å treffe mange kjenninger fra musikermiljøet lørdag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...