Desse får innsatspokalar

INNSATSPOKAL: Fogdahuset venner er blant dei fire som får innsatspokalen for 2016. Foto: Trond Eirik Olsen

Fogdahusets venner, Lura ungdomsrevy, Marcus Glitza og Sandnes Bondelag blir årets mottakarar av dei fire innsatspokalane til Sandnes kommune.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 07.12.2016 kl 20:45

Innsatspokalen har tidlegare vore inndelt i kategoriane allmenn kultur, barn, unge, musikk og idrett.

Desse kategoriane er nå tatt bort. Dette er blitt gjort for å halda fokuset på kandidatane sin innsats for det frivillige kulturlivet, uavhengig av område. I år går altså prisane til Fogdahuset venner på Hana, Lura ungdomsrevy, Marcus Glitza frå Hommersåk og Sandnes Bondelag.

Anerkjenning

– Når dugnadsgjengen har lagt ned 14 000 timar med arbeid er det ei anerkjenning for det arbeidet som har blitt gjort, seier Tor Torstensen frå dugnadsgjengen og Fogdahusets venner.

Innsatspokalane blir tildelt av Utval for kultur og oppvekst på bakgrunn av innkomne forslag. Årets mottakarar blei bestemt i møtet tysdag, og vinnarane vil få sine synlege bevis på heideren under nyttårsmottakinga i Sandnes kunst- og kulturhus i januar.

Dette var grunngjevinga for å nominera dei fire kandidatane som no får prisen:

Fogdahusets Venner:
«Fogdahusets venner ble dannet i 2003 av entusiaster som ønsket å restaurere det gamle Fogdahuset på Hana, med tanke på å få en samlingsplass for byens eldre. Foreningen har i dag over 200 medlemmer og har vært aktive i forhold til å få inn midler til restaurering og oppussing. Det er også Fogdahusets venner som står for utleie av huset i dag. Det er lagt ned rundt 14500 dugnadstimer på å sette i stand bygget. Beregninger viser også at restaureringen siden 2002 har kostet rundt 4,6 millioner kroner. Dugnadsinnsatsen bringer verdien av arbeidet opp til 7,4 millioner kroner. Restaureringsarbeidet ble i februar belønnet med å få tildelt et blått kulturminnevernskilt, etter anbefaling av byantikvaren. Fogdahuset framstår i dag som et flott samlingssted, ikke bare for folk i bydelen Hana, men fra hele regionen, og har mange faste leietakere. I tillegg arrangeres lørdagskafé, julemarked, visekvelder mm.»
Forslagstiller: Hana bydelsutvalg

HEDER Marcus Glitza holder Hommersåk rent, uansett vær.


Marcus Glitza:
«Sandnes unge bystyre har foreslått Marcus Glitza fordi han er med på å holde Hommersåk rent, uansett vær. Dette har han gjort i flere år med at han samler søppel og flasker daglig.»
Forslagstiller: Sandnes unge bystyre

Sandnes Bondelag
«Norges Bondelag ønsker gjennom Åpen gård gi folk gode opplevelser og spre kunnskap om norsk landbruk. Hvert år arrangerer lokale bondelag Åpen gård over hele landet. På arrangementet kan folk komme litt nærmere gårdslivet og får se og høre om hvordan maten produseres. Forslagstiller vil tro at Åpen gård er landets største dugnads- arrangement da alt er gjort på bondens fritid, og i tillegg stiller lokale bondelag, bygdekvinnelag og andre organisasjoner opp.»
Forslagstiller: Figgjo bydelsutvalg

REVY: Lura ungdomsrevy setter opp revy hvert år på Lura bydelshus.


Lura ungdomsrevy:
«Lura ungdomsrevy er et foreldredrevet tiltak som ble startet høsten 2003 for å gi et fritidstilbud for ungdom fra 13 – 18 år i Sandnes. De holder til på Lura bydelshus. Hvert år setter de opp revy, og har hvert år forestillinger på Lura bydelshus.»
Forslagstiller: Lura bydelsutvalg

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...