Sandnesposten A/S

Det blir badestrand i august

BESTEMT: Bystranden i Luravika blir realisert i 2018.

Badegjester og strandløver på Lura og i Sandnes kan juble. Ordfører Stanley Wirak avslørte på møte i formannskapet at bystranden i Luravika blir realisert i 2018.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Det var i forbindelse med diskusjonene rundt handlingsplanen for sykkel at ordfører Stanley Wirak (Ap) avslørte at kommunen realiserer badestrand i Luravika. Bystranden har vært en verkebyll for Sandnes kommune i lang tid.

Et enstemmig bystyre sa allerede i 2007 ja til bystrand. Det ble da satt av to millioner kroner til planlegging og finansiering av området og det har flere ganger de siste årene blitt gitt løfter om at arbeidet skal kunne starte opp. Utfordringer i forhold til miljø, forurensing og grunnforhold har imidlertid satt en stopper for oppstarten.

Nå er ventetiden over. Det bekrefter rådmann Bodil Sivertsen.

– Vi er kommet til enighet med Bane NOR om en løsning. Det ligger et notat som skisserer en fremtidsplan. Planene tilsier at stranden er ferdig på ettersommeren. Jeg tror det er rundt august, og ikke mai, som ordføreren nevnte innledningsvis. Jeg må sjekke litt mer nøye for helt nøyaktig tidspunkt, men på ettersommeren, sier Bodil Sivertsen.

Handlingsplan for sykkel 2018-2021 ble også vedtatt i formannskapet. Høyre ba om at rådmannen frem mot bystyrets endelig behandling tydeliggjør hovedrutene for nord-sør og øst-vest. Thor Magne Seland (H) påpekte også at mange brukere ønsker å sykle langs Gandsfjorden, og formannskapet ber rådmannen se på mulighetene gjennom dialog med Bane NOR, Havnevesenet og båtforeningen.

– Nå som det blir badestrand i Luravika er det sikkert mange som ønsker å komme syklene fra sør langs Gandsfjorden, sier Wirak.

Tursti rundt Frøylandsvatnet

Formannskapet godkjente også fremdriftsplanen for turvei med lys rundt Frøylandsvatnet med følgende vedtak:

1. Bystyret godkjenner fremdriftsplan som skissert i denne sak i prosjektet Turvei med lys rundt Frøylandsvatnet».
2. Den økonomiske siden vurderes og søkes innarbeidet i økonomiplanarbeidet 2019 – 2022, med tanke på å sikre full finansiering av løype inkludert lys, med en kostnadsramme på12,5 millioner kroner.
3. Administrasjonen bes å prioritere igangsettelse av arbeidet med å etablere sti langs østsiden av Frøylandsvatnet, samtidig som punkt 1. og 2. ivaretas.

Arne Espedal (Ap) benyttet anledningen av å skryte av prosjektet.

– Samtidig er det viktig at østsiden prioriteres. Da vil det relativt rask være mulig å gå rundt vatnet, dog ved litt bruk at fortau, sier Espedal.

Salg av brannstasjonen

Salget av brannstasjonen ble også omtalt av formannskapet.

– Vi er umåtelig fornøyd med prosessen og selve salget, sier Thor Magne Seland (H).

Oddny Helen Turøy (KrF) uttrykket også salget av brannstasjonen i positiv tone.

– Dette er rett og slett en gladsak, sier Turøy om salget til Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM).

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...