Sandnesposten A/S

Sandnesposten

– Det er også i Sandnes det ikke skjer

VERST HER: Krysset mellom Kirkegata og St. Olavs gate er slitt, med hull, løse brosteiner og et fotgjengerfelt som minner mer om en berg- og dalbane, skriver Erik Eide.

For mange er det en stor utfordring å bevege seg i sentrum, rett og slett fordi gater og fortau har hull, løse brosteiner og en struktur som minner mest om en berg- og dalbane.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 03.03.2018 kl 18:33

DEBATT: Lokalpolitikkens radarpar har lansert et slagord som lyder omtrent slik: Det er i Sandnes det skjer. Dette henspiller vel først og fremst og fremst på prosjekt som får omtale i mediene og som sådan regnes som store og viktige begivenheter for byen?

Andre, mindre og øyensynlig ubetydelige tiltak kan lett komme i bakevja og forbli blant de tingene som ikke skjer.

Kommunen har nylig lagt fram resultatet for 2017 med et betydelig overskudd og det er jo i seg selv mye bedre enn hvis det skulle være motsatt. Men det kan kanskje ha sammenheng med at mange små ting ikke er gjennomført i løpet av fjoråret?

I vår private økonomi får vi også overskudd hvis vi sparer. På privaten er det ofte kjekke, men unyttige ting det går ut over hvis vi bestemmer oss for å spare. Det nødvendige, de daglige, kjedelige utgiftene, må vi som regel bare ta for vi har ikke noe valg.

Hadde kommunen også bare spart på det unødvendige, hadde det vært greit!

Nå er det jo slik at hva vi betrakter som nødvendig, kan forandre seg fra tid til annen. Og nå er jeg ved mitt egentlige anliggende!

Noen av oss har møtt utfordringer som gjør at vi for en periode trenger støtte (les rullator) for å bevege oss rundt i byen. Da blir ofte små detaljer, som vi overhodet ikke har lagt merke til før, til både irritasjon og til vanskeligheter med å ta seg fram.

Jeg tenker på veivedlikehold i kryss og i overganger mellom vei og fortau. Stjerneeksempelet, eller snarere skrekkeksempelet, er krysset mellom Kirkegata og St. Olavsgate. Dette er så slitt, med hull, løse brosteiner og et fotgjengerfelt som minner mer om en berg- og dalbane, at det er en plage å krysse veien med rullator (og, vil jeg tro, med andre hjelpemidler).

Det er også andre steder i byen der overgangen mellom fotgjengerfelt og fortau har så stor nivåforskjell at rullende materiell sliter med å forsere dem. Dess dårligere formen er, jo vanskeligere er det å ta seg fram.

Oppfordringen er derfor å utbedre det nevnte krysset snarest mulig. Og så ta en befaring rundt i byen, for å bruke deler av overskuddet til å utbedre og tilrettelegge for en lettere fremkommelighet for de som trenger hjelpemidler.

Å kunne bruke byen i en slik situasjon har stor betydning for den enkelte, både fysisk og psykisk!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...