Sandnesposten A/S

Sandnesposten

– Det finnes ingenting nytt eller ukjent i det ministeren sier

UDRAMATISK: Ordfører Stanley Wirak (Ap) og Pål Morten Borgli (Frp)kjemper for å kvitte seg med rushtidsavgiften. Foto: Frode Olsen

Pål Morten Borgli (Frp) presiserer at Sandnes ikke kun har snakket om å trekke seg fra nåværende byvekstavtale, men at kommunen ikke aksepterer en reforhandlet avtale hvor rushtidsavgift er en del av pakken.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 13.03.2019 kl 16:42

– At nåværende byvekstavtle fortsetter dersom partene ikke kommer til enighet, er noe vi er klar over. Jeg må presisere at det vi ikke kommer til å akseptere, er en reforhandlet avtale med rushtidsavgift inkludert. Det er ikke ensbetydende med at vi skal trekke oss fra inngått avtale, men noe som vurderes. I så måte er det ingenting nytt i uttalelsen fra samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp), sier Pål Morten Borgli (Frp).

Mandag kveld sendte fylkeskommunen, Stavanger, Sola og Randaberg ut en fellesuttalelse hvor de peker på skuffelsen de føler på overfor Sandnes. Pål Morten Borgli reagerer på at de andre kommunene og fylkeskommunen velger å legge ned sverdene på denne måten.

– Jeg kommer ikke på annet uttrykk enn amatører. Det virker som at det er større politisk vilje i forsøket å sette Stanley Wirak i et dårlig lys, sammenlignet med en felles forhandling om best mulig vilkår i reforhandlet avtale. At de andre skal trekke seg fordi Sandnes ikke vil ha rushavgift og kaller dette for et brudd, synes jeg er uklokt. Forhandlingene er knapt begynt, sier Borgli.

Les også: Jeg vet ikke hvordan dette møtet kan fordøyes

Varaordføreren mener at styringsgruppen må fortsette forhandlingene med det første. Borgli tror også at de tre kommunene og fylkeskommunen vil komme «krypende til korstet».

– Vi må fortsette forhandlingene og jeg er overbevist om at det finnes større handlingsrom inn mot staten enn det tre tre kommunene og fylkeskommunen tror. At samferdselsministeren sier dagens avtale vil løpe videre til 2023 med dagens rushtisdavgift, er noe vi vet. Samtidig er han klar på sitt syn om forhandlingene. Han sier jo rett ut at han tror partene kommer til enighet, men det fordrer jo at Stavanger, Sola, Randaberg og fylkeskommunen vil være med å ta opp kampen, sier Borgli.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PÅ BESØK: Jon Georg Dale fikk omvisning i Ryfast-tunnelene på tirsdag. Han er sikker på at en reforhandlet byvekstavtale vil se dagens lys før den nåværende løper ut i 2023. Foto: Frode Olsen

Les også: Nå må vi kontakte departementet – dette kan vi ikke være med på lenger.

På den måten sender han en anmodning til kommunene og fylkeskommunen.

– Det vil være amatørmessig å gi seg nå. Disse forhandlingene kommer til å ta tid, sier Borgli.

Pål Morten Borgli sier at også han opplevde mandagens bystyremøte som intenst.

– Samtidig er det flott at vi har et bystyre som tør være direkte overfor hverandre, sier han til Sandnesposten.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...