Leserbrev: Det flyter av søppel i gatene

SØPPEL: Leserbrevskribent Terje Hetland, leder i Sandnes & Jæren Unge Høyre, vil forsøplingen til livs. Foto: Privat

Vær så snill og tenk dere om før dere knuser den tomme flaska på bakken eller kaster det papiret ut i luften, skriver Terje Hetland fra Sandnes & Jæren Unge Høyre i dette leserbrevet.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Hver søndag morgen kan man gå en tur i Sandnes, Stavanger eller Bryne sentrum og se søppel i hele byen. Det flyter rundt forbi av ølbokser, halvspist kebab og annet søppel. Man leser mye om plast i nyhetsbildene i disse dager og hvor mye det ødelegger samfunnet vårt, men allikevel så kastes det på brusflasker og masse annet.

Mange klager på politikere fordi byene ikke ser ut og at det flyter av søppel over alt. Mye av grunnen er uansvarlig ungdom og voksne. De er gjerne på vei hjem fra byen en lørdagskveld, overstadig berusa med nattmat i den ene hånda og en iskald brus i den andre. Det som skjer når man blir kvalm, mett eller lei er at det forsvinner på bakken. De fleste tenker ikke noe over det en gang. De har det bare som en vane å kaste ting rett på bakken isteden for å tenke litt på miljøet.

Et annet eksempel er russen som hvert år terroriserer gatene med mel, egg og ølbokser. Byene ser ikke ut å våkne opp til og det er direkte flaut å se hvordan folk i Norge behandler kloden vår. Er det slik at vi skal forminske levetiden til kloden vår begrunn av at store deler av befolkningen ikke gidder å kaste søppelet oppi en bossdunk?

Personlig mener jeg at det er patetisk at man skal oppføre seg om en treåring bare begrunn av at man har vært ute en kveld og kost seg litt. Det skal ikke være en slik kultur i Sandnes. eller Norge, for den slags skyld. Vi skal ta vare på byen vår og være stolt av den. Småbarnsmoren som er ute med barnevogna søndags formiddag skal ikke måtte se søppel som flyter over alt og glassbiter som hun må passe på at hunden ikke får i poten sin.

Dette er en melding til alle voksne, ungdommer og fremtidig russ: Vær så snill og tenk dere om før dere knuser den tomme flaska på bakken eller kaster det papiret ut i luften. La oss alle gjøre en liten forskjell og passe på at vi ikke bare kaster ting ut i byen og naturen. Gå bort til nærmeste bossdunk og vær med på å redde kloden samt ta vare på byen vår.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...