Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Det nye rådhuset blir 16,5 millioner kroner dyrere

NYTT RÅDHUS: Det skal bygges nytt rådhus i Havneparken i Sandnes. Foto: Code of Practice Architects

Men Frps Tore Andreas Haaland har tro på at sluttsummen på kassalappen kan bli lavere.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Mandag behandlet bystyret kostnadsoverslag for byens nye rådhus.

390 millioner kroner er avsatt til nytt rådhus i gjeldende økonomiplan, men kostnadsoverslaget viser at prislappen trolig blir nærmere 406,5 millioner kroner.

SVs Heidi Bjerga var den eneste av bystyrets representanter som stemte mot å øke rammen til det nye rådhuset.

– Dette kan oppfattes som en søknad om å få tilført mer midler. Vi hadde en sak på dette tidligere og sa nei den gangen, sier Bjerga.

Arbeiderpartiets Annelin Tangen opplyste at hennes parti er godt fornøyde med prisen som foreligger.

– Budsjettet er tidligere kuttet med rundt 60 millioner kroner. Med den nye prisen, kan vi på mange måter si at vi har spart 44 millioner kroner, sier Tangen.

Også Tore Andreas Haaland synes det er helt greit å gå med på den økte kostnaden som foreligger.

– Vi mener vi har truffet blink med tanke på det vi har budsjettert med. regner vi med marginene på 19 millioner, ligger vi fortsatt godt innenfor. Med hard økonomistyring har jeg stor tro på at vi kan ende opp under summen det er budsjettert med, sier Haaland.

Det er også klart hvem som vant anbudskonkurransen og dermed får bygge det nye rådhuset. Av tre mottatte anbud, var det Kruse Smith som stod igjen som vinner. De andre tilbyderne var Skanska og SV-Betong. Avstand mellom laveste og høyeste var 54,6 millioner kroner.

Planen er at det nye rådhuset skal stå klart til desember 2018. Havnepromenaden skal prydes av granittdekke.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...