Det skjedde i de dager på Hommersåk!

Spektakulære scener - se bildene

LITT AV ET SKUE: Josef Og Maria gikk først i vandringen etter husly. Med god hjelp fra innbyggerne fant de fram til en stall ved Riska kirke. Foto: Frode Olsen

Josef kom leiende på sin høygravide Maria midt i gatene av Hommersåk. Ingen nålevende kan fornemme hvordan det var i Betlehem, men vandringen Riska Menighet stelte i stand var trolig som tatt fra virkeligheten.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 24.12.2017 kl 19:29

Tradisjonen Riska Menighet startet tre år tilbake fortjener virkelig skryt. Mens menighetshus og bydelshus fylles til randen av sopraner og sorte flygel, tilbyr Riska menighet noe autentisk og ikke minst lærerikt. I all enkelhet, likevel genialt.

– Vi gleder oss veldig til å være med på dette, sier fire år gamle Julie Søyland.

Lang rekke av mennesker

Hun var ikke alene. Rundt 300 mennesker samlet seg ved Hommersåk skole. Drivende regn satte ingen stopper for entusiasmen. De aller yngste innbyggerne på Riska som torde, tok gradvis steget fram til Keiser Augustus for å skrive seg inn i manntall.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

IKKE ENKELT: De var jammen tøffe de to jentene som torde gå fram foran alle til Augustus for å skrive seg inn i manntall. Foto: Frode Olsen

Da Augustus hadde notert de fleste navnene, kom det plutselig en fjording nedover skråningen. Oppå hesten satt høygravide Marie og kikket på over samlingen med salig blikk. Hennes trolovede, Josef, skrev paret inn i samme manntall som resten av befolkningen.

Men Josef hadde det travelt

– Vi må komme oss avgårde for å finne husly til min vordende trolovede, sier Josef.

Gjetere og englesang

Da det formelle var tatt hånd om gikk Josef og Maria aller først i den lange rekken av mennesker. Målet var å finne husly for paret som venter barn. Etter et par forsøk i nabolaget, fikk alle som deltok være med på et møte mellom Josef og Maria, gjeterne og englene på markene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GJETERE: På markene ved «Stemmen» sto gjeterne klare. Et englekor åpenbarte seg også i løpet av seansen. Foto: Frode Olsen

På «Stemmen» sto gjetere og ønsket velkommen. Ekte geiter hadde de også med seg. Det skjønne koret av barn maktet å få frem intet mindre enn nettopp englesang, midt i sentrum av Hommersåk.

Historien fra Bibelen ender som mange vet med at Maria føder Jesus Kristus i en stall. Den var strategisk plassert like utenfor Riska Kirke.

ENGLER: Alle disse englene var med på å gjøre lille julaften til noe helt spesielt på Hommersåk. Nora Degnes (7), Andrea Degnes (12), Miriam Buer (12), Rebekka Buer (10), Caroline Søyland (6,5), Julie Søyland (4) og Malin Fløysvik (8). Foto: Frode Olsen

TAPPER: Josef hadde gått langt med sin høygravide Maria. Inn mot «Stemmen» fikk de solid støtte fra fremmøtte. Foto: Frode Olsen

FLOTT: Josef og Maria møtte folk på fotballbanen ved Hommersåk skole. Foto: Frode Olsen

INGEN TID Å MISTE: Maria på vei i søken etter husly. Riska-folket ble med på vandringen. Foto: Frode Olsen

FOLKSOMT: Det var mange som benyttet anledningen til å delta. Neste år blir det garantert enda flere. Foto: Frode Olsen

KORPS: Både korpset og speiderne var med på den høytidelige seansen. Foto: Frode Olsen

LANG REKKE: Spesielt mange mennesker ute i gatene på Hommersåk lille julaften. Foto: Frode Olsen

KOR: Engelkoret på markene. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...