Det snurrer godt i Langgata

GODE TIDER: Torben Dam Krarup og Linn Gården hos Kanelsnurren i Langgata opplever at kundene strømmer på. Resultatet den første måneden har vært over all forventning. Foto: Trond Eirik Olsen

Kundene strømmer til byens ferskeste bakeri.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 01.06.2017 kl 15:57

LANGGATA: – Resultatet så langt har vært mye bedre enn forventet. Spesielt lørdagene har vært gode. Vi har hatt en lørdag der vi faktisk omsatte mer enn det vi gjorde på avdelingen vår på Kvadrat. Vi har tydeligvis truffet bra med konseptet, kundene strømmer på, sier daglig leder Torben Dam Krarup hos Kanelsnurren.

Etter en knapp måned i Langgata kan han konstatere at åpningen av det nye bakeriet sist måned har svart til forventningene man hadde ved oppstart.

– Det å starte opp er alltid et sjansespill, men Sandnes er viktig for oss ettersom vi har store ambisjoner og ønsker å bygge en merkevare i hele regionen. Når vi først fikk tilbud om å starte opp her kunne vi ikke takke nei. Gata har rike handelstradisjoner og er nå også i ferd med å jobbes opp, sier han og fortsetter:

– Vi har stor tro på Langgata og Sandnes sentrum som handelsdestinasjon hvis ikke hadde vi heller ikke startet opp her.

Parkering viktig

Krarup vil ikke kommentere politikernes nei til parkering på Ruten, men understreker at nok parkeringsplasser i sentrum er et must for å få folk til å bruke sentrum som handelsdestinasjon.

– I Stavanger har vi 20 parkeringsplasser rett utenfor konditoriet og dette er utvilsomt en av grunnene til at folk strømmer til. I Langgata er det selvfølgelig ikke mulig å få til parkering rett utenfor bakeriet, men mulighetene for nærliggende parkering er nødvendig dersom vi skal trekke flere kunder, sier han.

Stor vekst

Langgata er det tredje utsalget til Kanelsnurren. I tillegg til Stavanger har bakerikjeden også et utsalg på Kvadrat og neste år planlegges det et fjerde utsalg på Amfi Madla. Siden 2013 har Kanelsnurren vokst med 250 prosent. Stavangerbakeriet har også en historisk link til Sandnes ettersom det ble startet opp av Charles Tjessem. Det nye bakeriet har også overtatt lokalene til bakeriutsalget til Charles & De som ble nedlagt da man her ønsket å konsentrere seg restaurantdriften.

Gammelt håndverk

Ifølge Krarup er mye av hemmeligheten bak Kanelsnurren å kombinere gammelt håndverk med en ny tid.

– Vi baker alt selv på gamlemåten og bruker ingen kunstige tilsetningsstoffer. Samtidig ønsker vi å ha et moderne konsept som er tilpasset dagens kundemasse både hva angår vareutvalg og omgivelser, sier han.

Krarup håper også at et søndagsåpent bakeri skal lokke gaukene til å handle bakervarer på en dag de tradisjonelt ikke er vant å handle på.

– Så langt har vi ikke hatt den store tilstrømmingen på søndagene, men det er nok pågang til at vi vil fortsette med ordningen, sier han og fortsetter:

– I Stavanger er søndagene blitt den tredje beste ukedagen i forhold til omsetning. De siste årene har vi hatt en firedobling i forhold til omsetning på søndagene, men også her tok det tid før folk strømmet til. Det er liten tradisjon for søndagsåpne bakeri i Norge, men det er vår bevisste oppfatning at det er noe som vil komme.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...