Dette busskuret får ikke stå i fred

23. DESEMBER: Lille julaften knipset Sandnespostens fotograf dette bildet av busskuret ved Hommersåk skole som skal ha blitt knust flere ganger i løpet av høsten og vinteren. Foto: Frode Olsen

Driftssjef Rune Ølberg i JCDecaux advarer de som står bak gjentatt ruteknusing i et busskur ved Hommersåk skole om konsekvensene det kan få.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

– Blir du tatt og får dette på rullebladet kan det få konsekvenser for både jobb og utdannelse, sier Rune Ølberg som er driftssjef i JCDecaux.

Flere ganger i høst har et busskur ved Hommersåk skole blitt knust av vandaler, senest i nyttårshelgen. Ølberg forteller at alle tilfellene blir politianmeldt.

– Dersom du får busskurknusing på rullebladet, kan du få vanskeligheter med å få jobb innen politi, helse, skole og andre yrkesområder som krever uttømmende politiattest sier Ølberg.

– Har dere vurdert å sette inn et annet materiale enn glass?

– Nei, det er ikke aktuelt. Vi bruker glass fordi det er transparent og publikum skal føle seg trygge samt at bussjåførene skal se om det står noen i skurene sier Ølberg.

Tar med glassbiter

Inspektør Tormod Nybru ved Hommersåk skole synes det er kjipt at busskuret like ved skolen ikke får stå i fred.

– Skolen har en del elever som benytter seg av skoleskyss med buss som legger merke til dette om morgenene. Noen synes det er spennende og synes noen av glassbitene minner om diamanter som de tar med. Heldigvis kjenner vi ikke til at noen har blitt skadet, sier inspektør Nybru.

Selv har han flere ganger ryddet glasskår både fra fotballbanen og andre steder i skolegården. Nå håper han det ikke skjer flere ganger.

– Dette har skjedd i hvert fall tre ganger siden skolestart. Kanskje har det skjedd flere ganger enn det. Første nyttårsdag var forrige gang jeg så at busskuret igjen var knust. Det har trolig skjedd i løpet av nyttårsaften. Hendelser som dette tar konsentrasjonen fra ungene. Vi opplever at det er forskjellige som er ansvarlige fra busskur til busskur, så det er ikke alltid like lett å vite hvem vi skal henvende oss til, sier han.

Dyrt

Å skifte glass støtt og stadig svir også økonomisk.

JCDecaux har tidligere uttalt at det koster rundt 4000 kroner å skifte ut et knust glass.

Hvor mange tusenlapper som har gått i knas gjennom busskuret ved Hommersåk skole er uvisst. JCDecaux ønsker ikke å gå ut med summer knyttet til hærverkepisodene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...