Dette er årets julekonsertar i Sandnes

KONSERT: Trygve Skaug frå Ørje ser fram til å ha konsert i Julebygda kapell 3.desember. Foto: Haakon Sundbø

Også i år kan me sjå fram til ei musikalsk førjulstid i Sandnes. Her får du heile oversikten.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 21.11.2016 kl 10:20

Som alltid er Sandnes fylt til randa av konsertar og forestillingar før jul. Kyrkja og kulturhuset er der dei fleste konsertane er. I tillegg er det spel og juleshow både i Julebygda og i kulturhuset.

Artist Trygve Skaug har lenge hatt lyst til å ha konsert i Julebygda.

– Eg har høyrt om konsertane i Julebygda, og har i mange år hatt lyst til å spela der. Nå er det veldig kjekt å endeleg få det til, seier han til Sandnesposten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KONSERTAR: Hanne & Tre Tenorer kjem med konsert i Gand kirke 17. desember.

Poesi

Skaug er berre 31 år, men har levd av musikken dei siste åra. Han fartar land og strand rundt med musikken og dikta sine. Det blir også framføring av poesien hans i Julebygda kapell.

– Det blir meg og gitaren. Eg skal også lesa litt poesi.

Han var lenge aktiv i bandet St. Morritz, men dei siste åra har han konsentrert seg om sin eigen karriere. I fjor gav han ut si fyrste juleplate, og mykje frå denne plata blir framført på konserten. I tillegg skal han saman med musikar Kristin Horne framføra ein julesong som han har laga sjølv.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

JUL: Hanne Sørvaag kjem til Julebygda kapell med konsert 20. desember.

Sandnesfolk

Han har også med seg to sandnesfolk på turneen sin.

– Oddi Nessa administrerer turneen, medan Arne Aasland er ein svært dyktig lydmann. Overskotet frå konsertane skal gå til bistandsorganisasjonen Stars of Hope, som Nessa jobbar i.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

JULA FØR: Oddgeir Bruaset kjem til kulturhuset og fortel om korleis jula var før. Jærbandet Lappeteppe har konsert.

Skaug er usikker på om det kjem snø til Julebygda, derfor håper han å få til noko kvitt på anna måte.

– Eg håper også å få løfta litt fram kva jula handlar om, få bort litt av stresset. seier musikaren.

Etterlyst

I kulturhuset i år har dei fleire konsertar og forestillingar enn dei har hatt tidlegare.

– Folk har faktisk etterlyst fleire konsertar før jul, så i år har me fleire enn før. Me er litt spente på korleis det blir, seier marknadssjef ved kulturhuset, Gry Sædberg.

Nordic Tenors er dei fyrste som skal på scenen, dei har også vore her før.

– Ingen av arrangementa er utselt ennå. Men så er det også litt tid igjen før det startar.

Bruaset

Ho er også nysgjerrig på Oddgeir Bruaset som skal koma og fortelja om jul før i tida. Det er fyrste gong det er eit slikt type arrangement på huset.

– Det høyrest fint ut med eit slikt type arrangement.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

JULEKONSERT: Sandnes Symfoniorkester og Gand Pikekor framfører Händels Messias 11. desember. På biletet er delar av Sandnes Symfoniorkester.

Det blir stemning med Elvis-jul når Paal Flata, Vidar Busk og Stephen Ackles saman skal presentera Elvis si jul. Marie og Tor Kvammen kjem med sine årlege julekonsert.

Nærværforestillingane med Vågen vgs sel også alltid godt, der overskotet frå forestillingane går til byprestane sitt arbeid for rusavhengige.

Gjengangarar

I kyrkjene er det fleire artistar som har vore før som kjem igjen. Dei kjem igjen fordi publikum vil ha dei. Nokre av dei som er tilbake er Trine Rein, Gaute Ormåsen og Christian Ingebrigtsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ELVIS-JUL: Det blir jul i Elvis sin versjon med musikarane Paal Flaata, Stephen Ackles og Vidar Busk 16. desember.

Maria Haukaas Mittet, Marian Aas Hansen, Alexander Rybak, Hans Petter Moen og Rune Larsen kjem. Det same gjer Viva, Hanne Krogh og gospelkoret Abraham. Klassiske Händels Messias blir framført i Sandnes kirke. Det same blir «Messias» av G.F Händel ved Gand kirkekor og Sandnes Symfoniorkester.

Det er ikkje mangel på å finna god stemning i byen i tida framover.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...