Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Dette er heltar frå Lundehaugen

I KVELD: I kveld kan du få gleda av å oppleva 9. trinnet frå Lundehaugen ungdomsskole i kulturhuset. Bak frå venstre, Trym Kvamsø Gundersen, Tom Erik Kvinnsland, Abid Øyre og Joachim Tisløv. Framme sit Maiken Bernabe Steensrud (t.v.) og Thea Aanensen. Foto: Borghild Gudmestad

For Lundehaugen ungdomsskole er det heilt topp å få visa 
forestilling i Sandnes kunst- og kulturhus.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

For andre året på rad har Lundehaugen ungdomsskole valt å visa si årlege forestilling i kulturhuset. I kveld viser har 9. trinnet to framføringar.

– Det er ei heilt fantastisk ordning. På eigen risiko leiger kulturhuset ut stor sal til skular. Viss me går i underskot tar dei tar smellen. Blir det overskot, deler me på profitten. Dette er eit veldig inkluderande kulturelt bidrag frå kommunen, seier Marthe Aasheim, ei av lærarane som har regien.

Fullt

I fjor kom det så mange på framføringa at det ikkje blei plass til alle i publikum. Dermed blir det to oppsetningar i år.

– I år blir det ei framføring klokka 17.00 og ei klokka 19.00, fortel Aasheim.

Rundt 193 elevar skal på scenen. Temaet er helt, der forestillinga heiter Hero.

– Øvingar starta i januar, to timar kvar veke. Elevane har lært seg å spela i band eller å dansa. Sal og scene-klassen fortel historia i stykket, dannar ein raud tråd.

Rollespel

– Det er eit rollespel. Alle vel sin helt. Ei klarer ikkje å velja. Dermed blir ho spelmeister, og skal styra spelet. Ho tar dei andre med inn i verda. Ho leiar dei gjennom eventyret.

Dei andre må finna henne. Når dei deler seg opp, møter dei heltane sine. Det handlar altså om å finna helten i seg. Resten av historia må publikum møta på eigen hand.

– Modige

– Elevane må finna mot for å stå på scenen. Dei er glade amatørar, og modige.
Vidare seier ho:

– Me har eit lite budsjett. Me tar det me har, syr saman forestillinga. Det er ikkje pompøst.

Aasheim har regi saman med Maren Wigdel Hedland.

Ho håper framføringa i kulturhuset kan bli ein tradisjon for 9. trinnet.

– Eg håper det. Det er at dei kan kjenna på å stå på scenen, få det innblikket, kommunisera med så mange. Det er ein veldig stor verdi for faget, avsluttar Aasheim.

Elevane er klare for å visa seg fram i kveld, og dei fortener eit godt publikum.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...