Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Wirak om fylkesmannen: – Dette er hundre prosent medhold

ØGLÆNDKVARTALET: Fylkesmannen støtter Sandnes kommune og har kommet med sin uttalelse til departementet. Foto: Andreas Kydland

Fylkesmannen anbefaler at departementet ser bort fra innsigelsene fra fylkeskommunen. Ordfører Stanley Wirak jubler.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 13.03.2017 kl 14:35

Sandnes kommune og fylkeskommunen ble ikke enige om framtiden til Øglændkvartalet. Saken ligger på kommunaldepartementets bord, og i den anledning har fylkesmannen kommet med sin uttalelse til departementet.

Uenigheten dreier seg om saltaket og sikringen av hjørnebygget mot Krossen hvor fylkeskommunen mener vernehensynet ikke står så sterkt som de ønsker.

Fylkesmannen støtter Sandnes kommune i sin tilrådning til departementet.

- Fylkesmannen legger til grunn at gjeldende reguleringsplan åpner for riving av hele Øglændgården for så å oppføre et nybygg. Med hjemel i planen ble det også gitt rammeløyve til riving av Øglændgården, men dette løyvet har nå gått ut på dato, skriver fylkesmannen.

- Med hjemmel i § 5-5 første ledd i plan- og bygningsloven mener fylkesmannen at fylkeskommunen sin rett til å fremme den aktuelle innsigelsen mot Øglændgården har falt bort i og med at den gjeldende reguleringsplanen, som åpner for riving, er nyere enn ti år. Med grunnlag i gjeldende reguleringsplan og § 5-5 første ledd i plan- og bygningsloven, er fylkesmannen sitt faglige råd å ikke ta innsigelsen til føklge. Fylkesmannen mener at fylkeskommunen i dette tilfellet ikke har hjemmel til å fremme den aktuelle innsigelsen. Vidare mener fylkesmannen at det er viktig å få til en fornying og opprusting av Sandnes sentrum, noe som kommunen sitt planforslag vil bidra til. Kommunen har i planforslaget sitt også tatt vare på vesentlige bygningsmessige verdier for Øglændgården, skriver fylkesmannen videre.

Det er musikk i ørene på sandnesordfører Stanley Wirak som kaller uttalelsen fra fylkesmannen for en seier for det lokale selvstyret.

– Jeg må passe meg og ikke være for bombastisk, men nå føler jeg meg hundre prosent sikker på at vi får komme i gang med Øglændkvartalet. Dette er hundre prosent medhold, og vel så det, sier Wirak.

– Hvor tungt veier en slik uttalelse fra fylkesmannen?

– Den veier svært tungt. Saken skal riktig nok saksbehandles i departementet, men jeg har vanskelig for å se for meg at det vil ta lang tid før vi får klarsignal til å gå i gang, sier han.

Wirak har lenge ønsket å kunne gå i gang med planene som foreligger for Øglændkvartalet. Aldri har mållinjen vært nærmere enn nå.

– Utbygger har signalisert at de er klare til å gå i gang så snart de har klarsignal. Å komme i gang med Øglændkvartalet vil være en stor vitamininnsprøyting både for Sandnes og Langgata. Denne delen av byen står og forfaller i dag, sier Wirak.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...