Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Dette er Sandnes i mars

SANDNES: Det spektakulære bildet av Gandsfjorden og Sandnes havn i mars 2018 er tatt med drone. Foto: Kenneth Magne Haugland

Det er Kenneth Magne Haugland som har tatt det unike bildet med drone. I artikkelen kan du også se video fra frosne Sandnes.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 10.03.2018 kl 09:54

Bildene Kenneth Magne Haugland har lagt ut på Facebook har skapt stor interesse og mange likes. Enkelte mener Sandnes minner om Alaska, mens Tore Paulsen sammenligner Sandnes havn med St.Lawrents-elven i Nord Amerika.

Arne Andreas Ree Herigstad tror lignende tilstander også oppsto 1965 eller 1966, med frossen Gandsfjord helt ut til Stavanger.

– Jeg mener også å huske en gang seint på 1950-tallet. I vinteren 1960 lå det et fabrikkskip på Hana-siden og produserte strøm, kullfyrt sådan, da Lyse kraft ikke greide å levere nok strøm til distriktet. Skipet lå der hele vinteren. Den var lang og veldig kald det året, skriver han.

Frøydis Husevåg sier hun er blitt fortalt av en eldre kvinne at det under krigen ble arrangert hesteløp på Gandsfjorden.

Kenneth Magne Haugland synes det er kjekt at bildene han tok med drone den 7. mars er blitt populære på nettet.

– Dette med drone er vel det man kan kalle for en hobby. Veldig kjekt at folk setter pris på bildene, som jo ble litt annerledes, sier han.

Her kan du se videoer fra Hauglands youtube-kanal

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...