Dette tenker Høyre-Tina dagen derpå

FIRE NYE ÅR: Tina Bru er klar for fire nye år på Stortinget etter mandagens stortingsvalg. Foto: Andreas Kydland

Før den første prognosen kom valgkvelden, visste sandneskandidat Tina Bru (H) knapt hvor hun skulle gjøre av seg.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

– Halvtimen før den første prognosen kom klokken ni var jeg så nervøs at jeg knapt visste hvor jeg skulle gjøre av meg, sier Tina Bru (H) som de siste fire årene har representert Sandnes på Stortinget.

Da valgkveldens første prognose kom klokken 21 valgkvelden, viste den et solid borgerlig flertall med Erna Solberg som statsminister.

– Et så stort borgerlig flertall som den første prognosen viste gav meg sjokk, sier Bru dagen derpå.

Venstre-spenning

Men det store spenningsmomentet var hvorvidt Venstre ville havne over eller under sperregrensen. Et Venstre under sperregrensen ville trolig betydd at Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre hadde blitt landets nye statsminister.

– Men jeg følte meg ganske trygg på at Venstre ville klare seg fra ti/halv elleve-tiden, forteller Bru.

De siste fire årene har hun blant annet vært andre nestleder i energi- og miljøkomiteen og leder av Høyres Kvinneforum. Dagen etter valget har hun et avslappet forhold til spørsmålet om hun er et navn som vurderes i ministersammenheng for de neste fire årene.

– Jeg tenker ikke på sånt. Jeg tar de mulighetene som kommer og jobber hardt hele veien videre. Det viktigste for meg er at Erna får fortsette som statsminister. Vi trenger mer enn bare fire år på å gjennomføre alt vi ønsker. Vi skal fortsette å korte ned helsekøene og skal satse på skolen. Nå har vi fått tilliten til å gjøre det, sier Bru.

Tøff start

Starten på de siste fire årene ble ikke som forventet for dagens regjering. Fall i oljeprisen med påfølgende arbeidsledighet har tatt mye av tiden.

– Vi gikk til valg på å omstille Norge for fire år siden. Så ble det raskere aktualisert enn vi trodde. Nå er ting i ferd med å stabilisere seg, og veksten og optimismen er tilbake. De neste fire årene blir det viktig å skape flere arbeidsplasser i andre næringer for å gi oss flere ben å stå på.

– Hvilke saker tror du rogalandsbenken kommer til å være opptatt av den kommende perioden?

– Jeg tror vi i fellesskap kommer til å snakke mye om viktigheten av olje- og gassnæringen. Vi vil være tydelige på at vi trenger den næringen. Vi vil pushe på for å få flere statlige arbeidsplasser hit og sørge for at det skapes flere jobber i andre næringer i fylket, sier Bru.

To Sandnes-fjes

Særlig ser hun fram til å tilbringe fire nye år på stortinget med Arbeiderpartiets Hadia Tajik som kommer til å utgjøre ett av ansiktene på rogalandsbenken.

– Det blir stas med to fra Sandnes. Hadia er en dyktig politiker. Så er det gøy at vi blir én av de yngste benkene på Stortinget, sier Bru.

OBS: I skrivende stund er Høyre inne med historiske fem mandater fra Rogaland. Få stemmer skiller Høyres Aleksander Stokkebø og Arbeiderpartiets Øystein Hansen. Fintelling pågår for å avgjøre det siste mandatet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...