Disse får kommunens innsatspokaler

FÅR INNSATSPOKAL: Blinkfestivalen er én av fire organisasjoner/personer som mottar Sandnes kommunes innsatspokal. Fra venstre: Tina Langhelle, Odd Langhelle og Arne Idland. Foto: Frode Olsen

Fire personer/organisasjoner mottar Sandnes kommunes innsatspokal.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 06.12.2017 kl 17:33

Mandag morgen melder Sandnes kommune at de fire vinnerne er Blinkfestivalen, Egil Berge i Sandnes Historielag, Fjells Tur & Turkompani og Ingve Skjæveland.

Følgende begrunnelse er gitt for tildelingen:

Blinkfestivalen

Blinkfestivalen skaper liv og røre i Sandnes 6 dager til ende, med blant annet konserter og frokost til hele byen. Her er det ikke er bare er eliten som blir engasjert, men også mosjonister og andre som kan delta i blant annet i rulleskirenn.

Egil Berge

Egil Berge får innsatspokalen for sitt mangeårige engasjement og dugnadsarbeid i Sandnes Historielag og Sandnes Røde Kors. Han har helt siden 1985 vært med i Sandnes Historielag. Historielaget har gitt ut årbøker siden 1998, og Egil Berge har vært med fra start, de siste 10 årene som redaktør. Han takker nå av etter å ha gitt ut bok nummer 20. Egil Berge har også vært leder av Stedsnavnutvalget. Fra 2001 har Sandnes Historielag sammen med Sandnes mållag og bydelsutvalgene, vært høringsinstanser ved navnesaker i kommunen. I tillegg til dette har han vært aktiv i arbeidet med oppdatering og ajourføring av kartene til Kartverket.
Berge har også hatt et stort engasjement i Sandnes Røde Kors. Fra 1994 frem til i dag har han vært leder av økonomiutvalget, samtidig som han de siste 3–4 årene har hatt forskjellige administrative oppgaver i arbeidet for både omsorg og for styret i foreningen.

Fjells Venner & Turkompani

Fjells Venner og Turkompani drives helt og holdent på frivillig basis av 12 turledere som er kurset av Stavanger Turistforening. Dette er en null profitt gruppe, og det er gratis for alle å delta. De får innsatspokalen for sitt engasjement med å organisere ukentlige turer, ofte i områdene rundt Dale, Gramstad og Melsheia. De startet opp for ca halvannet år siden, og det første året hadde de rundt 3000 turgåere med fordelt på 342 organiserte turer. Dette er et helsefremmende tiltak og det gis tilbud om turer på fire ulike nivå, fra enkle turer for nybegynner eller raske turboturer for de med god kondisjon.

Ingve Skjæveland

Ingve Skjæveland får årets innsatspokal for sitt frivillige engasjement og dugnadsarbeid i Sandved idrettslag. Her har han vært en stor ildsjel gjennom mange år. Forslagstiller sier at Ingve Skjæveland sin innsats er uvurderlig for idrettslaget, og har vist til de mange oppgaver som han påtar seg frivillig, blant annet ukentlig vedlikehold av kunstgressbanene, han holder anlegget rent og klipper gressløkka, slik at barnelagene også kan spille der. Han sørger for at alt utstyr er i topp stand og trygt for alle barn og unge som benytter seg av det. Han klipper trær, busker og greiner, slik at anlegget på Sandved ser topp ut hele året. Han er også oppmann for seniorlaget, og påtar seg vasking av drakter etter hver kamp. Denne type frivillig innsats foregår som oftest på dagtid, og derfor lite synlig for folk flest.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...