Disse skoleveiene får ny belysning

OPPGRADERT: Postveien er en av flere plasser som er prioritert når kommunen skal sette opp intensivbelysning i flere gangfelt.

I alt 36 fotgjengeroverganger i seks bydeler skal i løpet av året få ny og bedre belysning.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

BELYSNING: Mange fotgjengeroverganger i Sandnes oppleves i dag som mørke og nå tar kommunen grep med ny belysning som skal gjøre overgangene tryggere. Går alt etter planen vil både Riska, Stangeland, Trones og sentrum, Hana, Lura og Austrått bydeler få en såkalt intensivbelysning på fotgjengerfelt på kommunale veier der skoleelever ofte ferdes.

Økt sikkerhet

Trafikkplanlegger Ingrid Bratseth Gjedrem i Sandnes kommune forteller at intensivbelysningen vil øke trafikksikkerheten for elever og andre som bruker fotgjengerfeltene.

– Forskning viser at intensivbelysning gir en stor og signifikant reduksjon i antall ulykker når man har belyste gangfelt. Tiltaket er effektivt og har også vært svært ettertraktet i bydelene. Intensivbelysningen vil også gjøre det mulig for flere barn å gå til skolen og økt sikkerhet rundt skolene vil også kunne skape et høyere aktivitetsnivå hos barna, sier hun og legger til at det i prosjektet er satt av midler til remerking av gangfelt og utskifting av skilt.

Gode nyheter

Leder Elisabeth Stene (Frp) i Trones og sentrum bydelsutvalg er glad for at bydelen nå får ny belysning på i alt ni fotgjengeroverganger.
– For oss er dette gode nyheter. Vi har lenge vært bekymret for trafikkforholdene i bydelen og har etterlyst tiltak. Ikke minst gjelder dette området rundt Trones skole. Dette er et kjempeskritt i riktig retning, sier hun.

Her kommer det opp intensivbelysning:

  • Riska bydel: Samtlige overganger rundt Riska ungdomsskole, Hommersåk skole, Maudland skole og Kyrkjevollen skole skal intensivbelyses. I dag har Statens vegvesen allerede intensivbelyst flere av krysningene på fylkesveiene uten at kommunen har intesivbelyst sine veier.
  • Stangeland bydel: Flere overganger rundt Stangeland skole skal intensivbelyses. Det legges imidlertid ikke opp til intensivbelysning rundt skolen da denne kommer til å bli stengt i forbindelsen med bompengepakken.
  • Trones og sentrum bydel: Her kommer det intensivbelysning rundt Trones skole og Smeaheia skole. Tiltakene innebærer også etablering av ny fotgjengerovergang i Postveien/Fredrik Stangsgate.
  • Hana, Lura og Austrått bydel: Her kommer det intensivbelysning rundt Porsholen skole, Aspervika skole og i Skaarlia.

Når arbeidet starter i de enkelte bydelen er ennå uvisst.
– Intensivbelysningen er bestilt av Lyse, men det er vanskelig å gi noen eksakt dato for ferdigstilling i de enkelte bydelene, sier Bratseth Gjedrem.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...