Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Disse ungene laget sin egen graffitivegg

KUNSTNERNE: Fredag la denne gjengen siste hånd på verket. Den tidligere så gå bakgrunnen har nå blitt én av de kuleste barnehageveggene i byen. Foto: Andreas Kydland

Ungene i Aktiv Barnehage på Lura har satt sitt helt spesielle særpreg på én av veggene.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

– Rosa, sier den ene etter den andre. Det er ingen tvil om hvilken farge som er mest populær – i hvert fall blant jentene i Aktiv Barnehage på Lura.

Denne fredagen ligger det en eim av malingslukt i luften utenfor barnehagen. Ungene i barnehagen har heldigvis fått utdelt masker, slik at det er trygt å ferdes rundt kunstverket som ferdigstilles.

For de siste ukene har ungene i Aktiv Barnehage på Lura nemlig jobbet med å dekorere én av betongveggene på barnehagens uteområde. Før var den grå og kjedelig, men ikke nå lenger.

– Ungenes har tegnet sine egne tegninger som de selv får spraye på veggen, forteller graffitikunstner Kim Stokke, som har hjulpet de unge kunstnerne fra idé til ferdig kunstverk.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GRAFFITI: Kim Stokke hjelper til når barna i barnehagen setter sitt særpreg på veggen. Foto: Andreas Kydland

– I tillegg til at de selv får spraye sine motiver på veggen, har vi snakket en del om lover og regler. Det er viktig at de lærer at de ikke kan ta seg til rette, som dette, andre steder uten at de har lov til det, sier Stokke. Det er med andre ord heller tvilsomt at vi den kommende tiden opplever at vegger i bydelen tagges ned av barnehageungene.

Pedagogisk leder Kristine Fredheim forteller at kunst er ett av barnehagens satsingsområder, og at barna derfor har fått mye utbytte av de siste ukenes jobbing som har resultert i én av de kulere veggene blant byens barnehager.

– Det har blitt kjempefint her hvor det tidligere bare var en grå, nokså kjedelig vegg, sier hun.

Ungene har selv sprayet på motivene på veggen, uten bruk av sjablonger. Blant motivene er grønne trær, en bil, solen og en menneskefigur som ungene har oppkalt etter Kim Stokke.

Og når våren for alvor banker på døren med noen flere plussgrader, skal ungene rundt i byen for å studere andre kunstprosjekter.

– Før den tid skal vi ut i nærområdet, blant annet i Rundeskogen, hvor vi skal pynte opp med andre ting laget i barnehagen, sier Fredheim.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...