Dømt for påkjørsel av fergepassasjer

UHELL: Det var mens fergen lå til kai på Lauvvik at uhellet oppsto. Foto: Andreas Kydland

En 70 år gammel dame kjørte på en passasjer da båten lå til kai på Lauvvik i Sandnes. Mannen ble påført flere brudd i bekkenet.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Om formiddagen onsdag 14. juni i sommer var 70-åringen på tur til Strand kommune. Hun kjørte en VW Tiguan og skulle ta ferjen fra Lauvvik til Oanes. En bekjent av henne var passasjer i bilen.

Samme formiddag skulle fornærmede til Preikestolen sammen med flere andre fra jobben. De kjørte inn på ferjen og parkerte på hoveddekket. Fornærmende bestemte seg for å ta de andre med opp på øvre dekk – et langsgående sidedekk for en bilrekke. Fornærmede begynte å gå oppover oppkjørselen til øvre dekk, på babord (venstre) side ved ombordkjøring. Han gikk langs rekkverket på høyre side av oppkjørselen.

Regnet med å bli lagt merke til

Han stanset etter noen meter for å vente på de andre. Mens han sto slik, så han en bil komme kjørende opp mot seg. Han så at det ville bli trangt og klemte seg inntil rekkverket. Han regnet med at bilisten så ham og vurderte ikke å gjøre andre former for unnamanøver.

Bilen traff fornærmede i baken med sidespeilet på passasjersiden, slik at han gjorde en 180 graders rotasjon, og kom i klem mellom bilen og rekkverket. Tiltalte, som ikke ble oppmerksom på fornærmede før speilet traff ham, slapp bilen noen meter bakover igjen for å gi plass til at han skulle kunne komme løs, uten at hun lyktes.

Tvert imot ble fornærmede nok en gang klemt mellom rekkverket og speilet. Etter hvert kom noen andre personer og hjalp til med å manøvrere rattet på bilen, slik at mannen kom seg løs. Han hadde da sterke smerter og problemer med å gå selv. Ambulanse og politi ble tilkalt.

Flere bekkenbrudd

Den påkjørte ble brakt til sykehus, hvor det ble påvist flere brudd i bekkenet. Han ble utskrevet fra sykehuset neste dag og sykemeldt i halvannen uke. Han måtte ta smertestillende tabletter og brukte krykker i syv uker. Deretter har han gjennomgått omfattende opptrening, både hos fysioterapeut og i egen regi.

– Tiltalte har med styrke fremholdt at hendelsen var et hendelig uhell og at hun ikke så mannen før hun traff ham med speilet. Heller ikke venninnen oppdaget mannen før like etter påkjørselen. Retten er ikke enig i at forholdet kan karakteriseres som et hendelig uhell, sier slutningen.

Den 70 år gamle kvinnen fikk 18 dagers betinget fengsel med prøvetid på to år. Hun fikk også 6000 i bot, og må betale saksomkostninger, skjønnsmessig satt til 5000 kroner. Lengden på beslag av førerkortet ble satt til seks måneder.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...