Sandnesposten A/S

Dømt til tre og et halvt års fengsel for voldtekt

FENGSEL: Jæren tingrett har dømt en mann fra Hommersåk til tre og et halvt års fengsel for en voldtekt som fant sted sommeren 2015. Foto: Håvard Ovesen

Hommersåkmannen i 30-årene må også betale 150.000 kroner i oppreisningserstatning til den fornærmede kvinnen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

JÆREN TINGRETT: Saken var til behandling i Jæren tingrett fra 15. til 17. mars. Her erkjente mannen seg ikke skyldig etter tiltalebeslutningen. Tingretten var derimot av en annen oppfatning, og mente det kan utelukkes at den fornærmede kvinnen «har tatt initiativ til eller ved kroppsspråk, lyder eller på annen måte gitt uttrykk for at den seksuelle omgangen var ønsket eller frivillig.»

Det var på en adresse i Sandnes søndag 28. juni 2015 at hendelsen fant sted. Et hovedspørsmål for retten var om den seksuelle kontakten mellom dem hadde skjedd mens kvinnen var «bevisstløs eller av andre grunner ute av stand til å motsette seg», eller ikke. Mannen mente nei, og forklarte at han ikke hadde reagert på fornærmedes alkoholpåvirkning den aktuelle natten. Retten kom likevel fram til at det er «bevist ut over enhver rimelig og forstandig tvil at fornærmede den aktuelle kvelden og natten var kraftig alkoholpåvirket og overstadig beruset».

I skjerpende retning ved straffeutmålingen la retten vekt på at tiltalte hadde gjennomført to samleier med fornærmede. I formildende retning ble den lange saksbehandlingstiden trukket fram, samt at det må tas hensyn til at tiltalte har erkjent å hatt samleie med kvinnen – selv om han altså ikke kom med en uforbeholden tilståelse.

Jæren tingrett konkluderte dermed med at tre og et halvt års fengsel ville være en passende straff for voldtekten. I tillegg må mannen betale 150.000 kroner i oppreisningserstatning til den fornærmede kvinnen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...