Dramatisk serieåpning på Hana

Burde fått to røde og ble snytt for straffe

DRAMATIKK: Amer Kazic (med ryggen til) har akkurat plassert hånden i magen til Voll-kapteinen som måtte ta telling i knestående. Dommeren sto så dårlig plassert at Hana-spissen kun fikk tilsnakk for noe dommeren ikke hadde sett.

De kontrovesielle stuasjonene sto i kø da Hana startet sesongen mot Voll. Kampen inneholdt det aller meste utenom hjemmeseier.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 01.04.2017 kl 12:57

Hana - Voll 1-3 (1-2)

Overraskelsene og de kontrovesielle situasjonene manglet det ikke på i oppgjøret mellom Hana og Voll. Bortelaget sto for den første snakkisen allerede før minuttet var spilt. På enkelt vis kom gjestene forbi hjemmelagets høyreback, og da kantspilleren sendte en flat ball inn i feltet, var hjemmelagets midtstoppere fraværende. Georg Strømstad banket ballen ubønnhørlig opp i nettaket til det som garantert blir divisjonens raskeste mål i første runde.

Bortelaget ga seg ikke med skremmeskuddet. Ved to anledninger kom lynraske Daniel Grønning til store muligheter. På det tidspunktet så Hana ut som en fortumlet tungvekstbokser i tauene, men klarte til slutt å finne balansen. Ved god hjelp av en leken Mats Gramstad og en pågående Ingemar Helland Reilstad, kjempet hjemmelaget seg tilbake i kampen.

Kazic burde vært utvist

Etter 24 minutter hadde Hana gjenvunnet det spillemessige initiativet, men så svartnet det for Amer Kazic. Etter litt trøyeholding i forkant av et hjørnespark, slo plutselig spissen en Voll-spiller i magen så det ljomet i fjellveggen. Hana kan prise seg lykkelige over at ingen i dommertrioen fikk med seg slaget. Opptrinnet endte utrolig nok kun med tilsnakk.

Ti minutter før pause fikk Hana og Ingemar Helland Reilstad tidenes gavepakke servert av Volls forøvrig svært gode keeper. Pawel Folc skulle ta i mot et enkelt gjennomspill, men ballen oppførte seg som en katt som ikke vil holdes, og forsvant til slutt ned i føttene til Helland Reilstad. Han hadde ingen problemer med å sette ballen i tom kasse. Da ventet mange av de fremmøte et unisont kjør mot Voll-målet.

Bortelaget ville det annerledes. Tre sekunder før pause slo de blåkledde et flott innoverskrudd frispark inn i Hana-feltet. Voll-spiss Daniel Grønning var alene om å hoppe etter ballen. Det straffet seg for Hana, som måtte se at headdingen dalte ned i lengste. Baklengsmålet kunne ikke kommet på et verre tidspunkt sett med hjemmelaget øyne.

Sterk hjemmedominans

Etter hvilen jaget Hana utligning fra første sekund. De gule spilte til tider god angrepsfotball, men Voll-keeper Pawel Folc var mer enn god. Ved tre anledninger sprellet han som en sirkusartist under tverrliggeren. Han skal ha æren for at Voll sto oppreist i stormen.

Det skal også nevnes at Hana ble snytt for et soleklart straffespark etter at en Voll-forsvarer utilsiktet, men ureglementert, slo ballen med hånden etter en takling like utenfor femmeterstreken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MEGET GOD: Etter en frytelig tabbe spilte Voll-keeper Pawel Folc en meget god kamp mellom stengene. Ved tre anledninger i andre omgang avverget han langt mer enn det man kan forvente av en fjerdedivisjonskeeper. Foto: Frode Olsen

Da skjer det som ofte skjer i fotball. Luften forsvant bittelitt ut av hjemmlaget, og da det gjensto 13 minutter rotet Hana-keeper Thomas Malmgren Berger det skikkelig til. Volls beste spiller, Magne Stokka, forsøkte seg på en lobb fra distanse. Den var så dårlig utført at det tok flere sekunder før den møtte Hana-keeperen. Sisteskansen bøyde seg ned for å plukke opp ballen, men den fosvant som et et såpestykke i badekaret. Baklengsmål nummer tre var et faktum.

Mats Gramstad og Ingemar Helland Reilstad var positive bídragsytere i det offensive spillet, men laget maktet ikke å komme til sjansene som kunne overliste sirusartisten i Voll-målet med mer enn en anledning.

- Vi strever litt med å forsvare oss. Spesielt på dødballsituasjoner. Voll skapte farligheter nesten hver gang. I tillegg klarte vi ikke komme til store nok sjanser. Vi må ta med oss det positive i det at vi var spillemessig overlegne, sier Mats Gramstad etter kampen.

Fem minutter før slutt burde Joar Kvalbein Skjørestad blitt sendt i dusjen med rødt kort. En snill og rutinert kampleder sørget for at han slapp med skrekken. Da var det passende at trenerteamet selv tok han av før dommeren blåste av kampen.

GODE: Hana var det beste laget på banen, men måtte se seg slått av et hardtkjempende Voll. Foto: Frode Olsen

JUBEL: Hana jubler for utligning i første omgang. Foto: Frode Olsen

DUELL: Begge lag kjempet hardt i serieåpningen. Foto: Frode Olsen

DØDBALL: Hana må nok terpe litt på måten de forsvarer målet ved innlegg og på dødballsituasjoner. Her rydder keeper opp i god stil. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...