Drapssiktet mann (29) pågrepet på Høle

DRAPSALARM: Politiet har siktet tre personer etter at en mann ble funnet død her på Ålgård lørdag. Den siste ble pågrepet natt til mandag, på Høle. Foto: Eugen Hammer, Gjesdalbuen

Lørdag ble det slått drapsalarm på Ålgård. Natt til mandag ble en såkalt kjenning av politiet pågrepet på Høle, siktet for drap.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 14.08.2017 kl 20:10

ÅLGÅRD-SAKEN: Sør-Vest politidistrikt skriver i en pressemelding mandag morgen at mannen (29) som er siktet for drap på Ålgård, ble pågrepet i en bolig på Høle kl. 04.33 natt til mandag.

– Pågripelsen foregikk uten dramatikk. Han ble av helsemessige årsaker fraktet til sykehus. Det er uklart når mannen kan bli avhørt, skriver politiet.

Også kvinne (21) er drapssiktet

Også en 21 år gammel kvinne er drapssiktet i saken. Hun ble mandag ettermiddag varetektsfengslet i to uker i full isolasjon på grunn av faren for bevisforspillelse.

– Vi tar rettens avgjørelse til etterretning. Etterforskningen fortsetter for fullt, sier politiadvokat Lars Ole Berge.

Han hadde mandag ettermiddag ingen ytterligere kommentarer til varetektsfengslingen eller saken for øvrig. Tidligere på dagen slo han fast at politiet fortsatt er tidlig i etterforskningen, men at de mener nå å ha kontroll på personene som har vært involvert i saken. Politiet hadde da også fått bekreftet at den døde er en 26-åring fra Ålgård.

Omsorgsbolig

Det var lørdag at politiet ble varslet om et mistenkelig dødsfall i en omsorgsbolig i Fotlandsveien på Ålgård. Bofellesskapet er for personer med rus- og psykiatriproblemer. Avdøde bodde ikke i bofellesskapet.

Som følge av funnet i boligen, ble det iverksatt etterforskning. Politiet tok ut siktelse mot tre personer i forbindelse med hendelsen: En kvinne (21) er altså siktet for drap. Hun ble pågrepet lørdag kveld, men har vært ute av stand til å bli avhørt. Kvinnen har fått oppnevnt forsvarer, og hun vil bli avhørt så snart det lar seg gjøre. Kvinnen bor i leiligheten der avdøde ble funnet.

– Kjenning

I tillegg er altså mannen (29) som ble pågrepet på Høle i natt også siktet for drap. Mannen er tidligere kjent for politiet. En tredje person; en 21 år gammel mann, er siktet for bevisunndragelse. Mannen ble pågrepet lørdag ettermiddag og har i avhør, ifølge politiet, forklart seg i samsvar med siktelsen.

Alle de tre siktede er bosatt i regionen.

– Politiet mener det er sannsynlig at avdøde ble drept, men dette blir ikke endelig avklart før politiet har fått obduksjonsrapporten. Obduksjonen vil finne sted i morgen, opplyste politiadvokat Lars Ole Berge i Sør-Vest politidistrikt søndag.

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som har gjort observasjoner av bevegelser i tilknytning til leiligheten i perioden tirsdag-fredag sist uke. Politiet kan kontaktes på 02800.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...