Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Drilljenter fra Hana møtt med heder

Se bildene fra prisutdelingen første nyttårsdag

Det var langt i fra kun de mest kjente personlighetene i Sandnes som ble hedret 1. nyttårsdag. Blant mange var også to drilljenter fra Hana.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 02.01.2018 kl 23:08

Ane Ommundsen (20) og Sofie Sørbø Helliesen (18) hilste pent på både ordfører, varaordfører og rådmann i det de steg inn i kulturhuset mandag 1. januar. De unge kvinnene ble valgt ut på bakgrunn av et skyhøyt nivå innen korpsdrill.

Ved flere anledninger i 2017 har de representert Hana skolekorp, og det har endt med gull i NM og 3. plass i EM. Begge to synes det er veldig stas at sporten er blitt lagt merke til også av Sandnes kommune.

– Vi driver jo en form for idrett vi også. Drill er på en måte en blanding av cheerleading og turn. Det er veldig kjekt, sier Ane Ommundsen.

Mye trening

For å nå det høye nivået, har jentene lagt ned mange år med trening. Slik presisjon kommer ikke av seg selv.

– Vi trener vel rundt tre til fire ganger i uken, pluss helgene hvor vi ofte opptrer. Drill kan man holde på med hele livet, men de fleste stopper naturlig i starten av tjueårene. Da må mange prioritere studie og jobb, forteller Sofie Sørbø Helliesen.

Motorsport på Riska

En annen kvinne med en spesiell gave heter Hanne Gilje Haga fra Riska Motorsykkelklubb. Sammen med klubbvenninne Seline Meling tok de 1. plass under NM for lag.

– Det er veldig kjekt å få lov til å være her. Nivået innen trial blant kvinner er blitt ganske så høyt. Det finnes 7-10 utøvere som satser alvorlig på idretten. Det dumme er at vi på Riska har mistet litt av baneområdet, men nå forstår jeg at et nytt klubbhus er på trappene. La oss håpe det er positivt med tanke på rekrutteringen, sier Haga.

Odd Langhelle kom sammen med sin kone til kulturhuset for å motta heder. Denne gangen var det ikke kun med tanke på hva Blinkfestivalen betyr rent sportslig, men for hva planlegging og innsats betyr for byen.

– Akkurat det synes jeg er veldig stas. At vi mottar ros for et arrangement som betyr noe for mer enn bare utøvere og publikum. Dette er veldig kjekt, sier Langhelle.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...