Dristig satsing i Langgata

SATSET HØYT: Stavanger-ekteparet Jorun Eiane Brunstad og Helge Brunstad satset høyt da de i april 2017 overtok byens eneste kristne bokhandel. Etter en tøff start peker pilene nå oppover. Foto: Trond Eirik Olsen

Stavanger-ekteparet Jorun Eiane Brunstad og Helge Brunstad satset høyt da de i fjor valgte å satse på kristen bokhandel i Langgata. Etter en litt treg start registrerer de at skuten er på rett vei.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 02.01.2018 kl 23:10

BUTIKK: – Vi må innrømme at det har vært et tøft år med mye jobbing. Skulle vi tatt ut ordinær lønn hadde driften neppe gått rundt, men vi har hele veien vært forberedt på at det ville bli store utfordringer. Forhåpentligvis vil vi styre mot plusstall de neste årene. Jeg tror at det fremdeles vil være behov for en kristen bokhandel i Sandnes, men det fordrer at vi treffer riktig, sier Helge Brunstad.

Dristig satsing

Sammen med kona Jorun Eiane Brunstad overtok han i april 2017 driften av Sandnes Kristelige Bokhandel, som Reidun Kristoffersen da hadde drevet i hele 33 år. Den tradisjonsrike butikken i Langgata gikk i pluss i 2016, men samlet sett de siste 15 årene har det vært minustall. Med tanke på at det kun er 17 kristne bokhandlere igjen i Norge og at det de siste årene har vært en halvering av denne type butikker i regionen var det en dristig satsing ekteparet gikk inn på.

– Hadde det ikke vært for vår kristne tro og idealisme som drivkraft hadde vi nok ikke gitt oss i kast med dette. Da vi tok over i april i 2017 lå det an til en omsetningsnedgang på rundt 15 prosent, men takket være et flott oppgang siste halvår i år har vi klart å snu dette til en nedgang på knappe sju prosent. Spesielt desember har vært en god måned med en firedobling målt mot de resterende månedene og nå føler jeg at vi er på rett vei, sier tidligere tidligere optiker Helge Brunstad, som også har erfaring som daglig leder i Sunde menighet i Stavanger.

– Det er vel rettere å si at dette er en livsstil. Fordelen nå er at vi kan gjøre noe sammen som ektepar og samtidig få muligheten til å formidle det kristne budskapet. Samtidig gjør kontakten med kunder og andre som er innom at vi får dekket det meste av våre sosiale behov. Etter at vi startet opp i Langgata har vi lite behov for å gjøre annet enn å spise og slappe av når vi er hjemme, sier Jorun Eiane Brunstad, som har erfaring som sykepleier og diakon.

Inn i ny tid

Etter at Stavanger-ekteparet overtok driften av butikken har forandringene vært store. I tillegg til at Sandnes Kristelige Bokhandel har skiftet navn til Bibelbutikken AS har det vært foretatt en renovering av både gulv, tak, vegger i tillegg til ny belysning. Rent praktisk har det også blitt litt mindre satsing på salg av interiør og gitt plass til ennå flere bøker.

– Målet vårt var hele veien å drive butikken i samme ånd som Reidun, men samtidig føre den inn i en ny tid. Det sistnevnte er en prosess vi vil ta ennå lenger og satsing på nettbutikk er noe av det som vil bli prioritert sterkt i 2018. Dagens krav er også tøffere i forhold til å drive mer effektivt og her prøver vi finne en god balanse, sier Brunstad og fortsetter:

– Navnet Bibelbutikken kom litt av seg selv. Navnet er lett å huske og samtidig det slik at det er bibelen utgangspunktet for det vi gjør. Bibelen har verdens beste budskap og for oss er det et viktig kall å formidle dette gjennom vår virksomhet.

Egen bønnekrukke

Da Reidun Kristoffersen drev butikken var hun kjent for å tilby både forkynnelse og salving av kunder som ønsket dette. De nye eierne har valgt å igjøre dette på en annen måte. De tar gjerne en prat med kunder og andre som er innom omkring både kristentro og vanskelig livssituasjon om noen ønsker det. I butikken er det også en egen bønnekrukke der folk anonymt kan legge fra seg bønnelapper.

– Vi leser ikke det som står på lappene, men ber for dem det gjelder, sier Jorun Eiane Brunstad og fortsetter:

– Butikken skal være mer enn en butikk der man bare handler. Selvsagt ønsker vi at folk skal handle og legge igjen penger, men samtidig vil vi være en plass der folk kan få muligheten til å vandre rundt og slå av en prat om de ønsker dette.

– Det blir en kristen bokhandel i Sandnes de neste årene også?

– Ja, vi har ingen planer om å gi oss med det første. Responsen fra folk har vært fantastisk og den oppgangen vi har hatt i forhold til årets julehandel lover godt, sier Helge Brunstad.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...