Drømmedebuter for Vorthoren og Korneiciks

KAPTEIN: Niels Vorthoren ledet laget til tre poeng i sin debut. Foto: Rune Eikeland

«Nye Sandnes Ulf» tok tre poeng i serieåpningen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 02.04.2018 kl 20:53

– Jeg er veldig fornøyd med lagets prestasjoner i dag. Dette gir oss selvtillit, og det er alltid viktig med en god start på sesongen, sier Vorthoren umiddelbart etter kampslutt.

Med kapteinsbindet rundt armen ordnet han både mål og målgivende pasning i 2-1-seieren over Strømmen. Han legger ikke skjul på at han er stolt over å bære kapteinsbindet i sin nye klubb.

– Jeg har vært kaptein tidligere, og vil alltid være en spiller som snakker mye ute på banen – med eller uten bindet. For meg er det naturlig, og da er det også kjekt å høre at Bengt (Sæternes) synes det var er naturlig valg å ha meg som kaptein, sier Vorthoren.

Deniss Korneiciks gjorde en veldig god debut med to kjemperedninger da Sandnes Ulf slo Strømmen 2-1 i serieåpningen. Foto: Rune Eikeland

Sæternes er klar på at Vorthoren gir laget en ny dimensjon med sin styrke og kraft inne i boksen, samt hans rutine.

– Niels Vorthoren er en spillertype vi har savnet, en spiller som virkelig bryr seg og som noterer seg for mål og målgivende i debuten. Jeg er veldig glad for at vi klarte å dra ham i land, sier Sæternes.

– En drømmedebut for meg. Kaptein, mål og målgivende, smiler Vorthoren.

Mange sjanser

Sandnes Ulf og Strømmen hadde hver sin store sjanse før pause, begge på headinger fra kloss hold. Den første reddet Sahlgren mesterlig, den andre satte Vorthoren like utenfor i andre enden.

Men etter pause åpnet kampen seg opp fullstendig. Eriksen hadde flust med sjanser alene med keeper, og bommet på sine tre første. Men stressnivået ble roet ned etter at Vorthoren sendte de lyseblå i ledelsen med et flott hodestøt etter innlegg fra Axel Kryger etter 53 minutter.

I andre enden sørget debutant Deniss Korneiciks for at Strømmen ikke fikk noe å juble for med to kjemperedninger. Den første en beinparade i en én mot én-situasjon, før Eriksen endelig lyktes alene med keeper i det 77. minutt og økte ledelsen til 2-0. Men det gikk ikke mange minuttene før Korneiciks måtte i aksjon igjen da han reddet en knallhard heading fra kloss hold.

– Spillerne stoler på ham, og etter hva jeg har hørt av Roger Eskeland (keepertrener, journ. anm.) så utfyller keeperne hverandre veldig godt. Saku lærer faktisk av Deniss på noen områder. Han er veldig smart i måten han opptrer på. En keeper med godt overblikk og spilleforståelse, kan du si, vurderer Sæternes, som også var godt fornøyd med forsvaret. Han trekker spesielt fram Akinshola Akinyemi.

– Han er en spiller jeg har utrolig tro på. Får vi han til å spille på det enkle, så blir han veldig god, tror Sæternes.

1. divisjon fotball, menn
Sandnes Stadion, 2. april
Sandnes Ulf 2 (0)
Strømmen 1 (0)
Mål: 1-0 Niels Vorthoren (53), 2-0 Kent Håvard Eriksen (77), 2-1 Sindre Mauritz-Hansen (82)
Gule kort: Thor Lange, Tapio Heikkilä
Tilskuere: 1401
Sandnes Ulf (4-3-2-1): Saku-Pekka Sahlgren (Deniss Kornieciks (fra 35.) – Daniel Edvardsen (Vegard Aasen fra 72.) , Tapio Heikkilä, Akinshola Akinyemi, Ari Mohr Jonsson – Axel Kryger, Kristian Brix, Remi Johansen – Niels Vorthoren, Erixon Danso (Vegard Erlien fra 85.) – Kent Håvard Eriksen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...