Drømmelaget fra Sandved ble kretsmestre

UTKLASSING: Sandved er i en klasse for seg selv. Her jubler de etter KM-finalen. Foto: Frode Olsen

Sandveds damelag ble kretsmestre etter en herlig oppvisning mot sterke Suldal. Stine Nedrebø ble finalens store spiller med tre mål.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Man skulle tro at nervøsitet er fremmedord når kvinner spiller sjuerfotball. Slik var det slettes ikke da Sanved tok i mot Suldal til kamp nummer to i finalerunden.

Suldaljentene sto lenge før kampstart og vurderte om solen ville komme gjennom tåkehavet. For om så skjedde, så var det ingen tvil om at det beste ville være å ha solen i ryggen i første omgang. Ingenting skulle overlates til tilfeldighetene.

Mens de gulkledde studerte solen bane, løp flere Sandved-spillerne forbi dem, med retning toalettet i garderoben. En av dem som kjente sitringen, var Olga Stangeland.

– Jeg har vært uvanlig mange ganger på do i dag, sier Stangeland.

Sandved ledet 3–1 etter første finalekamp i Suldal, og visste at gjestene har et godt lag. Det var derfor to spente Sandved-trenere som samlet spillerne til en «peptalk» like før kampstart.

– Vi vet de kommer til å gå ut i hundre. Vi må være påskrudde, uten at vi blir hysteriske, sier altmuligmann og trener Geir Nordnes.

Kollega Tore Gundersen kunne ikke annet enn å nikke tilsuttende til rådet, og den noe underfundige beskjeden så ut til å bli mottatt med forståelse blant spillerne.

– Vi trener én dag fast i uken året gjennom. Så har vi to fester som alle gleder oss til i løpet av sesongen, humrer trenerduoen, som begge har over 20 års fartstid med laget

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GODE RÅD: Påskrudde, men ikke hysteriske var formelen før avspark. Den kampplanen holdt. Foto: Frode Olsen

KM-finalen gir grunn til å utvide festkvoten til tre ganger årlig. Sandved hadde med unntak av noen få åpningsminutter, full kontroll på oppgjøret. Ut over i andre omgang var det kattens lek med en død mus, og 7–0 var i realiteten ikke ett mål for lite.

Rosinen i pølsa kom mot slutten av kampen da kaptein Silje Løvdahl fra drøyt 16 meter mer eller mindre taklet ballen i krysset med fynd og klem bak en sjanseløs Suldal-keeper. Midtstopperen jublet så høyt fra sittende posisjon at resten av familien på Sviland trolig fikk det med seg.

Sandved-damene har gått ubeseiret gjennom sesongen, og laget har scoret drøssevis av mål. Én eneste gang har de avgitt poeng. Det var borte mot Helleland da laget spilte 2–2.

En verdig kretsmester ble kåret på Sandved stadion til det som må ha vært publikumsrekord i 2019 for dette laget. 118 mennesker talte Sandnesposten. Det skal tas høyde for at enkelte ikke ble registret i tåkehavet.

BEVISET: Kapteinen Silje Løvdahl scoret mål og fikk æren av å løfte pokalen. Foto: Frode Olsen

I KRYSSET: Silje Løvdahl jubelt så høyt etter sin scoring at familien trolig hørte det helt på motsatt side av Vedafjell. Foto: Frode Olsen

FOKUSERT: Olga Stangeland var ofte på toalettet før kampstart. På banen scoret hun mål i første omgang. Det roet nok nervene. Foto: Frode Olsen

OPPVARMING: Caroline Nordnes kom til stadion ferdig oppvarmet, men litt bekymret for hva sykkelhjelmen hadde gjort med hårsveisen. Foto: Frode Olsen

KONTROLL: Tore Gundersen og Geir Nordnes i samtale med dommer Kristian Tjemsland før kampen. Foto: Frode Olsen

MANGLET KAMPTRENING: På grunn av at mange lag trakk seg fra seriepillet, hadde Suldal syltynt kampgrunnlag. De kjempet med alt de hadde, men klarte ikke å slå Sandved. Foto: Frode Olsen

UVANLIG: Stine Nedrebø og keeper Suzanne Wick møtte i garderoben til festdagen, men fant fort ut at ingen av de andre gjorde det samme. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...