Du kan pynte omtankens tre i Sandnes kirke

OMTANKE: Kirkeverge Andreas Eidsaa jr og sokneprest Lina Håland inviterer alle til åpen kirke i adventstiden. Her henger de opp hver sin kule på greinen av trollhassel. Foto: Frode Olsen

I hele adventstiden holder Sandnes kirke åpent på dagtid. I et eget hjørne kan alle vie ekstra oppmerksomhet til noen står oss nær, eller til minne om noen man hadde kjær.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Lørdag 15. desember klokken 11.00 åpner Sandnes kirke dørene for første gang i denne anledning. Foruten lørdager, hvor tidspunktet er 11.00-15.00, vil kirken være åpen i tidsrommet 14.00-19.00.

I det ene venstre hjørnet har ledelsen hengt opp en dekorativ grein av trollhassel. Her legges det til rette for at folk kan henge opp pynt til minne om noen, eller til glede for kjære. Det forteller kirkens nye sokneprest, Lina Håland (34).

– Vi har kjøpt inn pynt og nødvendig utstyr. Tanken er at folk kan skrive navn eller initialer på kulene, før de henges på treet. Det kan være til minne om noen man savner, eller til noen som betyr spesielt mye for oss, sier Lina Håland.

Kirkeverge Andreas Eidsaa jr. forteller at det er tredje år på rad at Sandnes kirke åpner dørene på denne måten. I tillegg til pyntingen, vil det være julemusikk og muligheter for en stille stund.

– Pyntingen av treet kan gjerne være til glede for noen man er forelsket i. Vi har ikke fasitsvar til hvem eller hvilken historie pynten skal fortelle, så her er det folk selv som bestemmer, sier Eidsaa jr.

Kirketilbudet er gratis, og folk kan komme og gå som de ønsker innenfor åpningstidene. Mange benytter julehøytiden til en ekstra pust i bakken, gjerne sammen med familie og venner.

Adventstiden har også sterk tradisjon når det gjelder ekstra omsorg og forsoning. Julefortellingen og evangeliet har trolig sin innvirkning.

– Det var for eksempel gjeterne som fikk budskapet om at Jesus var født. Gjeterne var på den tiden ikke den gruppen mennesker som var best likt. At Jesus ble født i en stall, og ikke på noen måte i kongelige omgivelser, beretter også om noe nært og utilgjort. I tillegg ble Gud gjort menneskelig og sårbar gjennom Jesusbarnet, sier Lina Håland.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...