Dunking i Vågen fortsetter til mai

Bygningsarbeider Stian Bø (til venstre) og produksjonsleder Jo Horve (til høyre) er godt kledd for kulden. Foto: Tom Gøran Haukalid

Det er leilighetsutbyggingen ved den nye Ovalen i Havnegata hvor det skal komme 54 nye leiligheter, som er årsaken til dunkingen som kan høres i store deler av Sandnes.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

HAVNEGATA: Arbeidet med de nye leilighetene i Sandnes er godt i gang. Går alt etter planen står de klare i begynnelsen av 2020. Det som beboerne i Sandnes sentrum trolig har lagt merke til i forbindelse med arbeidet er en dunkelyd som pågår store deler av dagen.

Den vil de høre i noen måneder til:

– Hvis alt går etter planen, skal pelingen være ferdig 1. mai. Det kan likevel bli forsinkelser, men det kan også bli ferdig før den tid, sier daglig leder i INEO Eiendom, Johnny Galta. Det er INEO Eiendom sammen med Base Property som står bak utbyggingen.

Les mer om leilighetsutbyggingen her: Store planer for sentrumstomt: Dette kan bli byens dyreste leiligheter

12 ledige leiligheter igjen

Leilighetene som ligger i det øvre prissjiktet har så langt solgt veldig bra, og Galta er naturligvis fornøyd. Nå er det bare 12 ledige leiligheter av de 54 som ble lagt ut for salg:

– Salget har vært formidabelt, i hvert fall hvis vi sammenlikner med Rogaland etter finanskrisen. Vi må likevel bygge ferdig før vi kan ta en endelig konklusjon, men salgsmessig har det vært helt topp, sier Galta

Iskaldt

De siste dagene har minusgradene rast nedover på målestokken, og det kjenner arbeiderne også på. Produksjonsleder Jo Horve sier at det har vært kaldt de siste dagene:

– Jeg er jo mye inn og ut av kontoret, så jeg merker det godt når jeg går ut. Spesielt når det har blåst, har det vært kaldt. Det er flere som gleder seg til sommeren nå.

Kulden legges altså merke til, men skal vi tro bygningsarbeider Stian Bø, er ikke dunkelyden spesielt irriterende:
– Vi tenker ikke noe særlig på det, vi har blitt vant til det. Jeg tenker det er verre for naboene og de som bor i nærheten.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...