Duo fra Hana fikser Blink-logistikken

UTFORDRING: Kristine Kverneland og Kine Thue fra Hana er prosjektansatt til Blinkfestivalen. Foto: Frode Olsen

Utallige detaljer skal stemme for at Blinkfestivalen skal bli velykket.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 18.07.2018 kl 14:34

Alt arbeidet som skal til for gjennomføringen av Blinkfestivalen, har startet for lenge siden. Axelar består av rundt regnet tre årsverk, men når festivalen nærmer seg, kreves det flere iskalde hoder. Kristine Kverneland (22) er med for sjuende gang.

– Det tre første årene var jeg med som frivillig. I årene etterpå har jeg vært prosjektansatt. Catering og seremoniene i forbindelse med premieutdelingene er mitt hovedansvar, sier Kverneland.

Glemte baguetter

Hun forteller om en travel, men veldig spennende jobb. De store fadesene har uteblitt, med unntak av et tilfelle, hvor panikken nesten tok overhånd.

– Jeg hadde bestilt og pakket mat til alle utøverne og de andre som skulle dra med båt til Lysebotn. Så fant jeg jeg plutselig ut at jeg hadde glemt å sende med mat til returen. Jeg skal innrømme at jeg stresset litt da. Til slutt fikk vi sendt maten med ett av helikopterne. Det verste av alt er at de nesten ikke rørte maten. Det var mer enn nok, humrer Kristine Kverneland.

Til daglig studerer hun på BI i Oslo. Med skoleplass i Nydalen, har hun funnet seg til rette langs Akerselva. I hovedstaden bor også Kine Thue fra Hana. 25-åringen er nettopp ferdig med masteroppgave innen event. 2018 blir hennes tredje år som prosjektansatt for festivalen.

– Med tanke på utdanningen min passer dette perfekt. Blinkfestivalen har vært veldig morsom å jobbe med, og det er så utrolig kjekt når folk strømmer til sentrumsområdene, sier Thue.

Ved samme bord sitter Tina Langhelle. Det er hun som har det overordnede ansvaret for detaljene. Hun er fast ansatt sammen med Anre Idland og Odd Langhelle.

– Vi hadde jo aldri klart å gjennomføre festivalen uten periodevis hjelp. Noen er prosjektansatt, mens andre igjen har mindre stillinger. I tillegg finnes det mange fra ski- og skiskytterklubber som legger ned mange dugnadstimer, sier Langhelle.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GODE SMIL: Tross travle dager har Tina Langhelle, Kristine Kverneland og Kine Thue alletid et smil på lur. Nå er det fullt kjør på Blink-kontoret i sentrum. Foto: Frode Olsen

Hun forteller at årets utgave er blant dem med flest forhåndspåmeldte kjendiser.

– De kommer i hopetall. Therese Johaug, Petter Northug jr, Justyna Kowalczyk og de aller beste i begge disiplinene stiller. Fra det norske laget mangler Johannes Høsflot Klæbo, men akkurat det får vi ikke gjort noe med. Verdenstjernene kommer på løpende bånd, sier Tina Langhelle.

Det blir mange lange dager på kontoret fremover, for det som tilfeldigvis er tre kvinner uten fast følge.

– Det kan jo kanskje være like greit. Fremover blir det så mye å gjøre at vi ikke har tid til å kikke ut av vinduet en gang, ler de i kor.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...