Duoen Sumix fra Austrått er i ferd med å få et stort publikum

… men de vil ikke bli kalt dj'er

LATTER: Da Sumix spilte på Latter fikk de seg flere Instagram-følgere ved å love at de skulle følge alle tilbake. Foto: Privat

1,5 millioner avspillinger på Spotify er imponerende, men austråttduoen Sumix tjener foreløpig mest penger på liveopptredener – og jobbene på Coop.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 27.06.2018 kl 18:06

MUSIKK: – Når vi spiller synger vi live, spiller piano og litt synth. Folk synes det er kult at selv om vi står der med to mac'er, så synger vi live. Vi gjør en opptreden, og vi er ikke dj'er, sier Arild Aas.
Overaskende vekst
Duoen traff hverandre først på starten av barneskolen da de spilte på samme fotballag, men det var da Arild Aas (20) og Sondre Bjelland (20) begynte i samme klasse på musikklinja på Vågen at de startet et musikalsk samarbeid.
Nå kaller de seg Sumix og vil satse helt på musikken. De har en manager til konsertopptredenene sine, men ellers gjør de alt selv.
– Vi produserer alt selv, synger selv, lager musikkvideoer selv og gjør alt av markedsføring selv. Det er stress, men det er verdt å slippe å betale folk for å gjøre det, sier Arild Aas.
Vil leve av det
– Vi lever mest av spillejobbene, men har ikke hatt noen siden april. Vi har mange i august, det er veldig sesongavhengig. Foreløpig er det vanskelig å ha dette som hovedinntekt, men vi tror vi skal klare det, vi er cirka halvveis der, sier de.
I helgen flyttet de sammen på Håbafjell og tar med seg studioutstyret.
– Drømmen er å kunne leve av det, vi har ikke noe mål om å bli den neste Kygo og ikke kunne gå ut på gaten. Klarer vi å få en hverdag der alt går rundt og vi kan lage musikken vår, er vi mer enn nok fornøyd, sier Bjelland.
Vanskelig å beskrive
– Hvordan vil dere beskrive musikken til Sumix?
– Det er et vanskelig spørsmål. Elektronisk future house, nei det er ikke future house, heller soft pop, mainsteam softpop. Det er vanskelig fordi vi ikke går for en definert sjanger, vi går mer for en bestemt sound, sier de mens de snakker om en annen.
Den neste singelen er så godt som klar og skal slippes i slutten av juni eller starten av juli.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...