«Eg lure på om det ein elektrikar her»?

Stanley Wirak spøkte da lysene ikke tente

Ordfører Stanley Wirak (Ap) talte høylydt ned fra ti sammen med publikum. Da han trykket på lysbryteren skjedde ingen verdens ting.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 04.12.2017 kl 12:37

Det ble litt humring blant alle fremmøtte da Stanley Wirak trykket på lysbryteren som skulle tenne pynten i julegrana. Teknikken spilte ikke helt på samme lag, men ordføreren var heldigvis kjapp i replikken.

– Jeg lurer på om det finnes en elektriker her, sier ordføreren i mikrofonen.

Etter litt latter forsøkte forsamlingen med ny nedtelling. Denne gang var det ingen tvil. De røde hjertene som henger i treet kunne endelig lyse. Kjærlighet og hjerterom var også noe Stanley Wirak snakket om i sin tale.

– Vi må være gode mot, og glade i hverandre. Ingenting er vakrere enn når mennesker tar vare på hverandre, sier Wirak.

Familiekos

Det var syvende gang ordføreren var med på å tenne julegrana i Langgata. I sitt budskap benyttet han også å oppfordre folk om å benytte førjulstiden til rekreasjon og familiekos.

– Det er rundt 60 år siden jeg var i Langgata for første gang i førjulstiden. Da hadde vi ofte snø, og jeg minnes godt at vi kunne stå i timevis i beundring over de flotte utstillingsvinduene til Sæland og på den tiden Øglænd. Det er gode minner, sier Stanley Wirak.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FLOTT TRADISJON: At folk i alle aldre går sammen rundt juletreet er en særegen tradisjon å ta vare på for Sandnes. Foto: Frode Olsen

Snøfall var det eneste som eventuelt manglet for god gammeldags julestemning. Alle ingredienser var på plass. Nissen delte ut mandariner like kjapt som julesangene kom på løpende bånd fra Elim Brass. Ungdomskoret GG fra Gand imponerte med vakker sang i forkant av tenningen.

Det var aller første gang blant andre Helene Greta og Sara Bakkene sto ansikt til ansikt med et så stort publikum.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ENGLESANG: Ungdomskoret GG fra Gand satte en ekstra spiss på arrangementet. Foto: Frode Olsen

Begge satt tilbake med en velfortjent god følelse. Koret under ledelse av Bengt Norbakken var i sitt ess.

– Jeg følte vi hadde god kontroll. Nervøsitet kjente jeg ikke på, bedyrer Sara Bakkene.

Kakemenner

Det var veldig mange barn som i løpet av søndagskvelden gikk rundt med kakemenner på størrelse med seg selv. To år gamle Milliam, som Sandnesposten traff på, maktet også å få frem et ekstra ønske i smulehavet som la i munnvikene.

– Julenissen, sier Milliam og staket ut kursen mot flere opplevelser. Godt hjulpet av storebror Theo (7). Han hadde forøvrig som mål å spise hele kakemannen på egenhånd.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BRØDRE: Theo (7) og Milliam (2) hadde både hendene og munnene fulle. Minstemann var veldig spent før møtet med nissen. Foto: Frode Olsen

Etter adventsbetraktninger ved prost Ludvig Bjerkreim og vakker musikk, var det tid for å gå rundt juletreet. En flott tradisjon Sandnes har skapt.

Den aller første julegrana som ble pyntet i offentlighet var på universitetsplassen i Oslo. Det fortalte Ludvig Bjerkreim i sin betraktning.

– Tradisjonen startet her til lands i 1919, sier prosten som tidligere på dagen talte om hverdagsnåde da Julebygda kapell feiret 60 år.

POPULÆR: Sandnes-nissen var attraktiv for barna. Han ble fotografert sammen med veldig mange nysgjerrige barn. Nissen har søte mandariner på lur i en eske han hadde med fra Nordpolen. Ungene i Sandnes satte veldig pris på besøket. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...