Egon investerer over 20 millioner i Sandnes

GLEDER SEG: Svein Atle Vermundsen og Ståle Nøst i Norrein Gruppen som står bak Egon-kjeden ser fram til å kunne åpne dørene i Sandnes. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Egon har jaktet lokaler i Sandnes i flere år. Nå er 750 kvadratmeter og uteservering under oppbygging på Amfi Vågen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

– Første gang jeg var i Sandnes for å se etter mulig lokale var for godt og vel 20 år siden. Dette var før vi åpnet i Bergen. Den gangen var vi innom både Stavanger og Sandnes for å se etter potensielle lokaler, sier Ståle Nøst, markedsansvarlig i Norrein Gruppen som driver restaurantkjeden Egon.

– Dette lokalet har vi hatt i bakhodet de siste fem år. Når muligheten nå bød seg, følte vi tiden var inne for å slå til, legger Svein Atle Vermundsen som er driftsleder for Sør- og Vestlandet i Norrein Gruppen til.

Men først nå er alt «timet og tilrettelagt» for den nye restaurantgiganten som planlegger å åpne dørene på Amfi Vågen i april.

For lokalene som tidligere huset sportsbutikk og leketøysbutikk i den nordlige enden av Amfi Vågen skal de kommende ukene gjennom en totalforvandling. Foreløpig er det lite som minner om at det om få måneder er restaurantdrift i lokalet.

– Alt rives ut og bygges opp på nytt, tilpasset oss. Dette blir solide greier, forteller Vermundsen.

Mange interesserte

At Egon har vært på utkikk etter lokaler i Sandnes har vært kjent en stund. Vermundsen forteller at flere aktører innen restaurantnæringen har tatt kontakt med håp om å få den landsdekkende kjeden i nærheten av sin virksomhet.

– Mange ser nok verdien av å få en stor og seriøs aktør til byen. Vårt håp er at vi sammen med resten av bransjen kan være med og stoppe noe av handelslekkasjen til Stavanger, sier Vermundsen.

– Vårt inntrykk er at det er mange gode tilbud i Sandnes i dag, sier de begge.

Flere hundre sitteplasser

Når kjeden med totalt 38 restauranter i Norge nå etablerer sin første restaurant i Sandnes, er det ikke småpenger som investeres i lokalet.

– Vi investerer nok over 20 millioner kroner, sier Vermundsen og legger til at leieavtalen strekker seg nærmere 40 år fram i tid.

Det skal gi restauranten 235 sitteplasser innendørs. I tillegg skal det opparbeides et uteserveringsområde med plass til 90-100 personer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

UNDER BYGGING: Når Egon åpner sin første restaurant i Sandnes i april, er det etter mange års leting etter det perfekte lokalet som for tiden er under oppbygging på Amfi Vågen. Foto: Andreas Dirdal Kydland

– Området ligger midt mellom eksisterende sentrum og Havneparken hvor mye av utviklingen vi skje framover. Slik vi ser det, ligger vi midt i smørøyet, sier Nøst.

Ansetter 15-20

Før dørene åpnes, skal Egon ansette mellom 15 og 20 personer i heltids- og deltidsstillinger.

– Daglig leder med lokal forankring er allerede ansatt. Vi har også ansatt kjøkkenleder, sier Vermundsen som legger til at de ønsker seg mange lokale søknader i bunken.

– Hovedprioriteten er at de vi ansetter skal kjenne Sandnes, sier han.

Ekspansiv periode

De kommende ukene kommer Vermundsen til å være ukentlig i Sandnes for å følge prosessen fram mot åpning.

– Etter åpningen i Sandnes venter Drammen i mai, og to nyetableringer i Sverige i løpet av sommeren, sier Vermundsen.

Sandnes-restauranten blir faktisk kjedens første åpning siden 2016.

– Den siste tiden har vi investert mye i å ruste opp eksisterende restauranter. Nå er vi klare for en mer ekspansiv periode, sier Nøst.

UTESERVERING: Deler av uteområdet som skiller Amfi Vågen fra Dominos Pizza skal brukes som Egons uteserveringsområde. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...