Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Ein langhåra løgnas kjem med omstridd frisørsong

FREKK: – Eg har alltid vore litt frekk, då må eg tola å bli tatt. Og eg har tolt ganske mykje, seier Per Inge Torkelsen som er klar for scenen i kulturhuset laurdag. Foto: Borghild Gudmestad

Det har vore ganske slitsamt for humoristen Per Inge Torkelsen den siste tida. Å vera humorist kan ha sin pris. Laurdag står Løgnaslaget på scenen i kulturhuset.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

– Miljøet på ytre fløy har vist seg å vera røffare enn eg trudde. Det har vore litt nifst. Det har kome forferdelege meldingar på Facebook. Dei vil banka meg opp med meir, fortel han over ein kaffikopp ved Rostrup Kaffi & litt te.

Trugslar

Det er sjeldan Torkelsen tar turen på pub, men det har iallfall ikkje freista nå. Den etterkvart så kjende rettsaka mellom Løgnaslaget og Merete Hodne har fått mykje omtale i media. Løgnaslaget får nå halda fram med å syngja om ein hårsår nazifrisør på Bryne, medan Hodne har varsla erstatningssøksmål. Og i kommentarfelta kokar det.

– Har du meldt nokre av trugslane til politiet?

– Nei, det har eg ikkje. Meg og kona vurderte det i helga, men blei fråråda av advokaten vår.

Dei anonyme trugslane kan han le meir av, og han kjem ikkje til å slutta å tøysa med ulike sider av samfunnsdebatten.

– Opplever du at me blir meir krenka enn før?

– Kanskje. Kanskje me har mista meir av toleransen, men eg trur det viser seg mest på sosiale media. Folk er blitt så redde, for til dømes utlendingar.

Han er kjend for å tulla med så mykje, som idretten, eldre, røykelova, religion og Kvinnefronten.

– Eg har alltid vore litt frekk, då må eg tola å bli tatt. Og eg har tolt ganske mykje.

Han meiner me må roa oss litt ned før me føler oss krenka.

– Humor er ofte den kortaste vegen mellom to menneske.

Saka held fram under biletet

LAMNGGATA: I Langgata har Per Inge Torkelsen funne kaffien som kona vil ha. Han og kona frå Ganddal et gjerne ute i Sandnes og handlar gjerne i Langgata. Foto: Borghild Gudmestad

Ganddal

Så får han melding frå kona: – Eitt kg med Malabar kaffi ja, les han frå mobilen.

Ekteparet handlar gjerne i Langgata. I fjor eller i forfjor kjøpte han ein dress. Og det hender dei et ute i Sandnes. Ennå oftare er dei på sundagsmiddag på Ganddal hjå svigermor. Det er ikkje få gonger publikum har fått høyra om svigermora i innslag frå scenen.

– Ja, ho har takla det betre enn Kvinnefronten, seier han tørt.

Kona møtte han 17. januar 1976 på eit seminar for Unge Venstre.

– Far tykte det var altfor langt til Ganddal. Er det ingen i Stavanger som liker deg, spurde han meg. Nei, sa eg.

– Overraska

Han seier at han har eit svært positivt forhold til Sandnes.

– Men eg er overraska over den aggressive haldninga til Stavanger. Eg var på denne opninga av restauranten Mondo. Det var midt under debatten om kommunesamanslåing. «Ja, så nå er me gode nok for deg sidan du er her, ja,» sa nokre til meg. Det var ikkje noko vennlegsinna over det. Eg møter ganske mange sandnesfolk som ikkje liker Stavanger, eg trur ikkje det er motsett. Eg fekk høyra at eg var arrogant, seier han overraska.

Han trur ei kommunesamanslåing hadde vore bra for regionen, og at det hadde fungert betre for folk flest.

– Sandnesfolk trur me skal ta dei, men det er ikkje slik. Eg trur at Sola, Randaberg, Sandnes og Stavanger hadde vore bra saman, seier Torkelsen, som også er Venstre-politikar i Stavanger.

Giskehallen

Han har vore på fleire rockekonsertar i Giskehallen i ungdommen.

– Det var ein del konsertar med tøffe band i Sandnes, som Savage Rose. Det var spretnare i Sandnes. Det var meir det pene i Stavanger, meiner han.

– Det var meir rocka i Sandnes?

– Ja, det var det.

I oppveksten handla han og familien mykje i Langgata.

– Det var kjekke og blide folk, og god service. På Kvikkbaren kjøpte me softis eller franske poteter i spisspose, minnast han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...